Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

O svátcích vánočních došlo na Tachovsku ke třem dopravním nehodám

Dvě auta skončila na střeše 

     Dne 24. prosince 2011 v 18:30 hodin řídil devětadvacetiletý řidič vozidlo Ford ve směru jízdy od obce Planá na obec Chodová Planá. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostal smyk a následně s vozidlem vyjel do pravého silničního příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění spolujezdkyně, která byla vozidlem rychlé lékařské pomoci převezena do nemocnice v Mariánských Lázních. Po ošetření byla propuštěna. Ke zranění dalších osob nedošlo. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Na vozidle došlo ke škodě ve výši 60 000 korun.
     Dne 24. prosince 2011 v 18:40 hodin řídil padesátiletý řidič vozidlo značky Škoda mezi obcemi Chodová Planá a Mariánské Lázně. Zde při průjezdu levotočivé zatáčky mu dle jeho tvrzení vběhlo z levé strany před jeho vozidlo do jízdní dráhy zvíře. Ve snaze se zvířeti vyhnout strhl řízení svého vozidla doleva a tím následně vyjel s vozidlem vlevo mimo vozovku. Zde se vozidlo převrátilo přes střechu zpět na kola. Ke střetu se zvířetem nedošlo. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou, rovněž nedošlo ke zranění řidiče. Vzniklá škoda na poškozeném vozidle byla vyčíslena na 90 000 korun. Obě dopravní nehody dále šetří policisté dopravního inspektorátu v Tachově.
     Dne 25. prosince 2011 ve čtyři hodiny ráno prováděla hlídka obvodního oddělení policie v Tachově kontrolu vozidel. Šestatřicetiletý řidič vozidla značky Volkswagen Sharan jel z ulice Vodní do ulice Chodská, kde vozidlo začalo při průjezdu zatáčkou kličkovat ze strany na stranu. Řidič s vozidlem dále pokračoval ve směru jízdy do ulice Plzeňská, kde byl zastaven policisty. Muž za volantem předložil ke kontrole pouze osvědčení o registraci vozidla a potvrzení o sjednaném pojištění vozidla. Dále byl vyzván k dechové zkoušce pomocí dechového analyzátoru. Elektronický přístroj na displeji ukázal hodnotu 2,23 promile alkoholu v dechu.

por. Mgr. Dagmar Brožová
27. prosince 2011
 

vytisknout  e-mailem