Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

O svátcích řidiči popíjeli a havarovali

Jeden si i vymýšlel  

     Tachovští dopravní policisté šetřili v uplynulých dnech tři nehody, ze kterých řidiči utekli. Ve dvou případech navíc zjistili, že s vozidly jeli řidiči, kteří před jízdou požili alkohol.
     Jeden takový případ šetřili přímo na Štědrý den v obci Lesná, kde krátce před polednem jel s osobním vozidlem Audi 54letý řidič. Při jízdě po přehledném úseku vyjel muž vlivem opilosti do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím osobním vozidlem Hyunadi, které řídila 24letá žena. Řidič vozidla Audi však z místa nehody ujel. Na místo se vrátil až poté, co přijeli dopravní policisté, kterým doznal, že dopravní nehodu způsobil. Policisté provedli s oběma zúčastněnými dechové zkoušky. U řidiče byl výsledek pozitivní. Přístroj naměřil hodnotu 1,46 promile alkoholu, opakovaným měřením byla zjištěna hodnota nižší, a to 1,39 promile alkoholu. Na základě pozitivních výsledku byl muž převezen na lékařské vyšetření a odběr krve. Další jízdu mu policisté zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz. Celkovou vzniklou škodu na vozidlech odhadli na 40 000 korun.
     Další nehoda, kterou policisté evidují, se stala hned na 1. svátek vánoční mezi 23:00 hod. a 23:20 hod. na silnici II. třídy číslo 202 před obcí Slavice. Na mokrém povrchu komunikace nezvládl řízení vozidla Audi dosud neznámý řidič, který uvedl auto při výjezdu z mírné levotočivé zatáčky do smyku. Následně vyjel do pravého silničního příkopu, kde narazil do sloupu telefonního vedení, který přelomil. Řidič vozidlo ponechal na místě a odešel. Policisté nyní zjišťují, kdo vozidlo řídil. Vzniklou škodu na autě i na telefonním sloupu odhadli na celkových 15 000 korun.  
     Třetí nehoda se stala včerejšího dne přímo v pravé poledne v Tachově. Ulicí Růženy Svobodové jel s osobním vozidlem Renault 46letý řidič, který při jízdě z ulice Na Stráni směrem do ulice Chodská nezvládl vlivem silné opilosti řízení vozidla a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde přední částí auta narazil do betonového obrubníku. Přesto, že obrubník poškodil, z místa nehody ujel. Následně celou věc oznámil na policii s tím, že mu vozidlo někdo odcizil a poškozené jej zaparkoval v ulici Jana Ziky. Na základě provedeného šetření a svědeckých výpovědí však policisté zjistili, že si řidič krádež svého vozidla vymyslel, což poté sám doznal. Policisté s ním provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Přístroj naměřil hodnotu 1,72 promile alkoholu v dechu. Na základě toho se muž podrobil i lékařskému vyšetření a odběru krve. Vzniklou škodu na vozidle Renault odhadli policisté na 25 000 korun, na poškozeném obrubníku odhadli škodu na 1 000 korun.
     Všemi uvedenými případy se dopravní policisté i nadále zabývají. 

por. Bc. Dagmar Jiroušková
28. 12. 2011

vytisknout  e-mailem