Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

O prázdninách vyhasly tři lidské životy

PELHŘIMOVSKO: V srpnu počet nehod opět vzrostl  

Za prvních osm měsíců letošního roku pelhřimovští policisté zaevidovali o 67 dopravních nehod více než za stejné období loňského roku. Celková škoda při letošních 248 nehodách se vyšplhala na 20,2 miliónu korun, což je o 3 milióny korun více než za osm měsíců loňského roku.
       Z analýzy následků dopravních nehod vyplývá, že v letošním roce zahynulo při čtyřech dopravních nehodách pět osob. Celkem dvacet osm osob utrpělo těžké zranění a sto sedmnáct jich bylo zraněno lehce. V porovnání s loňským stejným obdobím je to o osmnáct osob více, které utrpěly těžké zranění a o čtrnáct osob více, které utrpěly zranění lehké.
V roce 2011 zavinilo nehodu osmnáct řidičů s alkoholem v krvi, v roce 2010 za stejné období to bylo 21 řidičů.
V letošním roce bylo 96 nehod zaviněno nesprávným způsobem jízdy, stále přetrvává i nepřiměřená rychlost a to u 59 nehod a 60 nehod nebylo zaviněno řidičem.
 
1.1. – 31.8.
2011
2010
Celkem DN
248
187
Úmrtí
5
6
Těžké zranění
28
10
Lehké zranění
117
103
Škoda v tis. Kč
20297
17449
Z toho pod vlivem alk.
18
21
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
 
 
 
 
 
 
Poslední srpnový víkend si na Pelhřimovsku vyžádal daň nejvyšší – tři lidské životy.
V srpnu roku 2011 policisté zadokumentovali 39 dopravních nehod, což je o pět nehod více než za loňský srpen. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 4,9 miliónu korun. Bohužel, tři účastníci silničního provozu se již nikdy nevrátí do svých domovů. Na tuto smutnou bilanci stačil poslední srpnový víkend.
 
V sobotu 27. srpna v 4,55 hodin se stala tragická dopravní nehoda v Humpolci na ulici Čejovská. Třiadvacetiletý řidič osobního vozidla BMW jel z Humpolce na obec Čejov. Při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a svým schopnostem, vjel do protisměru, kde se čelně střetl s přijíždějící dodávkou Renault Mascott. Na následky zranění zemřel řidič vozidla BMW a jeho dvacetiletý spolujezdec. Jednadvacetiletý řidič vozidla renault byl s těžkým zraněním transportován do nemocnice v Brně.
 
Humpolec 27.8.11 1.JPG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Následující den v neděli v odpoledních hodinách se stala vážná nehoda na silnici mezi obcemi Metánov a Žirovnice. Sedmdesátiletý muž jel po silnici v mírném klesání. Při míjení se s protijedoucím vozidlem Peugeot 306 nezvládl řízení jízdního kola a havaroval na vozovce. Ke střetu cyklisty s vozidlem nedošlo. Při pádu utrpěl muž těžké zranění, na jehož následky později zemřel.
 
Druhý prázdninový měsíc si kromě tří lidských životů vyžádal šest těžkých zranění a sedmnáct lehkých.
Tři řidiči zavinili nehodu tím, že byli pod vlivem alkoholu. V devatenácti případech byl příčinou dopravní nehody nesprávný způsob jízdy, jedenáct řidičů způsobilo nehodu příliš rychlou jízdou a sedm nehod nebylo zaviněno řidičem.
 
SRPEN
2011
2010
Celkem DN
39
34
Úmrtí
3
0
Těžké zranění
6
2
Lehké zranění
17
15
Škoda v tis. Kč
4930
2074
Z toho pod vlivem alk.
3
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

por. Bc. Hana Kotková, komisař
5. září 2011

 

vytisknout  e-mailem