Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

O peníze rychle přišla.

ČESKÁ LÍPA - Možná ji někdo sledoval. 

     Včera dopoledne přijela k českolipskému Kauflandu zaměstnankyně jedné soukromé firmy osobním vozidlem Volkswagen Passat a ponechala ho na parkovišti od 9.20 do 9.40 hodin. Tuto dobu využil neznámý zloděj k tomu, aby se do vozu vloupal a odcizil z něj brašnu s finanční hotovostí 44 tisíc korun. Oznamovatelka uvedla,  že ke Kauflandu přijela přímo od jedné místní banky, kde si obnos 44 tisíc korun vyzvedla.  S ohledem na tuto okolnost nelze vyloučit, že si ji zloděj vyhlédl v blízkém okolí banky a pak ji sledoval s úmyslem  jí peníze odcizit. Policisté v této souvislosti doporučují,  aby lidé po vyzvednutí peněz z banky nebo z bankomatu byli následně velmi obezřetní a vnímaví na podezřelé podněty z okolí. Například na to, zda je nějaká  osoba nesleduje.

 

Kradl podnájemník

     V průběhu měsíce srpna zmizely z rodinného domu na Dubsku věci za celkem 97 500 korun. Neznámý zloděj, který si odtud uvedený majetek odnesl,  po sobě nezanechal žádné viditelné stopy. V jeho rukách skončily zlaté šperky, notebook, dva fotoaparáty, ale také travní sekačka nebo jízdní kolo. Vyšetřování ukázalo, že pachatelem činu nebyl nikdo jiný, než nájemník domu, který si od jeho některých místností nelegálně obstaral klíče. Policisté ho již v této souvislosti obvinili z trestných činů krádeže a z porušování domovní svobody.

 

Nehoda si vyžádala těžké zranění

     Včera kolem 8.50 hodin projížděl 64 letý řidič osobního automobilu značky Audi A3 ve směru od České Lípy na Mimoň. V Zákupech pak nepřizpůsobil rychlost vozidla mokré vozovce a v zatáčce ztratil kontrolu nad řízením. Vysoká rychlost ho vynesla ze silnice, kde následně projel plechovým oplocením, narazil do kontejneru a ještě do zdi budovy. Při havárii utrpěla velmi vážné poranění hlavy jeho 60 letá manželka, kterou zdravotníci záchranné služby transportovali do liberecké nemocnice.

vytisknout  e-mailem