Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Územní odbory Karlovy Vary

Policie České republiky, bývalé okresní ředitelství Karlovy Vary, je od 1. ledna 2009 rozděleno na dva územní odbory, územní odbor vnější služby a územní odbor služby kriminální policie a vyšetřování. Společně tak zabezpečují a odpovídají za plnění úkolů uložených policii ve věcech vnitřního pořádku a bezpečnosti v rozsahu vymezeném ústavními zákony, zákony a ostatními obecně závaznými právními předpisy.  

Územní odpovědnost je  vymezena  územím bývalého okresu Karlovy Vary, který je součástí Karlovarského kraje.  Územní odbory zajišťují bezpečnost pro 120 797 obyvatel na celém Karlovarsku. Na Karlovarsku je celkem 55 obcí, vojenský újezd a tři obce s rozšířenou působností - Karlovy Vary, Ostrov, Mariánské Lázně. 

Pod územní odbor spadá třináct obvodních oddělení, která jsou rozdělena podle typu. Odděleními I. typu jsou Obvodní oddělení Policie ČR Karlovy Vary a Obvodní oddělení Policie ČR Karlovy Vary – Rybáře. Mezi oddělení  II. typu náleží Obvodní oddělení Policie ČR Ostrov. Obvodní oddělení Policie ČR Jáchymov, Nejdek, Teplá, Toužim, Bochov, Nová Role, Bečov, Pernink a Žlutice  jsou odděleními IV. typu.

Karlovarsko je specifické svojí geografickou polohou, sousedí s Ústeckým krajem a na jihu s krajem Plzeňským. Na severu a západě sousedí se Spolkovou republikou Německo.

vytisknout  e-mailem