Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Žádost o informace k vlastnímu podnětu

40363/2021 

Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje (dále jen „povinný subjekt“) obdrželo dne 13. dubna 2021 žádost pana ....................... (dále jen „žadatel“) podanou podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 106/1999 Sb.“). Žádost obsahovala rovněž i plnou moc ze dne 1. dubna 2021. Předmětem žádosti byl požadavek na sdělení konkrétního policejního orgánu včetně spisové značky, který šetří žadatelův podnět ze dne 1. března 2020, neboť předchozí sdělení pod č. j. .................. takovou informaci neobsahovala.

K žadatelově žádosti lze sdělit, že ve smyslu § 3 odst. 5 zákona č. 106/1999 Sb. povinný subjekt plně odkazuje na sdělení č. j. .........................., které přikládáme v příloze, neboť v rámci tohoto sdělení jsou chronologicky a velmi podrobně popsány okolnosti podnětu žadatele ze dne 1. března 2020.

Předně povinný subjekt upozorňuje na odstavec 2 na straně 2 přípisu č. j. ............................., kde je uvedeno, že žadatel byl dne 19. května 2020 v reakci na jeho podnět ze dne 1. března 2020 vyrozuměn, že žádné další trestní řízení nebude zahájeno (toto sdělení je rovněž přílohou). Tedy není pravdou, že nebyla tato skutečnost žadateli oznámena, tak jak uvádí ve své žádosti, cit. „…sdělte a vysvětlete, proč mi toto nebylo oznámeno…“.

V přípisu č. j. ............................ je dále podrobně vysvětleno, že domněnky žadatele o stále probíhajícím šetření jeho podnětu ze dne 1. března 2020 se zakládají na špatné interpretaci sdělení povinného subjektu a příslušných policejních orgánů.  

Jinými slovy informace o tom, že v souvislosti s podnětem žadatele ze  dne 1. března 2020 nebude zahájeno žádné další šetření, obsahuje již původní odpověď policejního orgánu na podání žadatele ze dne 1. března 2020 pod č. j. ........................... ze dne 19. května 2020. Jakákoliv navazující interpretace dalších sdělení povinného subjektu a jeho organizačních článků, že řízení s takovým předmětem probíhá, je pouze směsice domněnek žadatele a nesprávné vyložení předmětných přípisů. Žádné takové řízení neprobíhá a ani neprobíhalo.

S ohledem na výše uvedené a spolu se sdělením pod č. j. ............................, č. j. ............................., č. j. ......................... a předně odkazovaným č. j. .............................. považuje povinný subjekt věc za zcela zodpovězenou a vyřízenou.

Tímto povinný subjekt vyřídil žádost ze dne 13. dubna 2021, která byla podána podle zákona č. 106/1999 Sb. 

vytisknout  e-mailem