Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

O nás

Informace o Krajském ředitelství policie Jihomoravského kraje 

Jihomoravský kraj se rozkládá v jihovýchodní části České republiky při hranicích s Rakouskem a Slovenskem na 719 555 hektarech. V kraji žije přibližně 1 175 000 obyvatel.  Výhodou kraje je vynikající dopravní dostupnost a strategická poloha na křižovatce transevropských silničních a železničních dálkových tras, které jsou důležitými tepnami spojujícími západní Evropu s východní, severní a jižní.

Hlavní metropolí jižní Moravy je Brno, druhé největší město České republiky. Žije zde trvale téměř 400 000 lidí, po Praze je druhým největším městem v České republice, mnoho lidí dojíždí do Brna za studiem, prací nebo zábavou.

Město Brno se řadí mezi velké průmyslové aglomerace, je střediskem podnikatelských aktivit, významným dopravním uzlem, obchodním, kulturním, turistickým a společenským centrem regionu.

V Brně sídlí Nejvyšší a Ústavní soud ČR, Nejvyšší státní zastupitelství ČR. K rozvoji turistického ruchu přispěla sedmdesátiletá tradice mezinárodních veletrhů.

Do působnosti  Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje spadá celkem šest územních odborů a jedno městské ředitelství více viz sekce kontakty, na těchto našich stránkách. Dále můžete na našich návštívit například tyto sekce:

KONTAKTY | ÚŘEDNÍ DESKA | POVINNĚ ZVEŘEJŇOVANÉ INFORMACE | VEŘEJNÉ ZAKÁZKY | ODPRODEJ MAJETKU | ZBROJNÍ PRŮKAZY a další viz pravé menu.

vytisknout  e-mailem