Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

O druhém svátku vánočním přijali policisté na sto dvacet telefonátů

KRAJ - Druhý svátek vánoční přijali operátoři na tísňové lince bezmála devět desítek telefonátů. Lidé řešili vloupání, krádeže, různá napadání a dopravní nehody. Ty se naštěstí v tento den již obešly bez vážných následků na zdraví. 

Na tísňovou linku policie se o druhém svátku vánočním obrátilo bezmála na sto dvacet občanů. Policistům sdělovali různé záležitosti, přičemž k řešení policií bylo necelých devět desítek událostí. Tak jako první svátek vánoční, rovněž i o druhém lidé oznamovali případy zejména majetkového chrarakteru. Policisté pak na základě těchto oznámení vyjížděli k různým vloupáním a krádežím, jako např. k vloupání do rodinného domu v Raspenavě, odkud pachatel odcizil peníze na hotovosti, notebook, různé pracovní nářadí, apod. - vše za více jak 30 tisíc korun, nebo ke krádeži mopedů v jabloneckých Lučanech. Ze stodoly zmizely jeho majiteli hned dva, a to roku výroby 1959, 1960 a dvoje sjezdové lyže. Škodu si v tomto případě majitel odcizených věcí vyčíslil na více jak čtyřicet tisíc korun.

Ani druhý svátek vánoční se nevyhnul událostem, které souvisely s napadáním, ať už verbálním, tak i fyzickým. Oznámeno bylo také několik případů rušení nočního klidu či případ výtržnictví, kdy neznámý pachatel posprejoval na nádraží Českých drah v Liberci vagóny vlaku.

Během ddruhého vánočního svátku vyjížděli policisté k sedmi dopravním nehodám se škodou 400 tisíc korun. Nejčastější příčinou byl nesprávný způsob jízdy, rychlost a nedání přednosti v jízdě. Ani při jedné z nehod nebyl nikdo zraněn. Liberecký kraj se v počtu dopravních nehod způsobených v tento den řadil na čtvrté místo v rámci celé republiky. Nejméně nehod řešili v Jihočeském kraji (3), ve Zlínském (5). Na Vysočině a v Pardubickém kraji vyjížděli policisté k šesti nehodám, k 7 pak v kraji Libereckém a Plzeňském. Nejvíce nehod naopak řešili středočeští policisté (16) a v kraji Ústeckém (12).

Ve čtvrtek, první pracovní den po vánočních svátcích, řešili policisté na Železnobrodksku kuriózní případ. Během dopoledne oznámila žena na linku 158 útěk býka přímo z porážky z řeznictví.
                                                                                             "oznámení na linku 158"

Po zjištění potřebných informací vyslal operační důstojník policejní hlídky na tzv. velké náměstí, kam měl podle volající býk namířeno. Zvíře následně běželo kolem "sklářské školy" a zamířilo do lesa, kde zůstalo zaklíněno v průrvě. Tam jej musel, z důvodu bezpečnosti, usmrtit přivolaný myslivec. Celá "akce" trvala zhruba třicet minut a kromě železnobrodských policistů se na ní podíleli i stážníci místní městské policie. 


27. prosince 2018
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem