Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

O českolipské seniory postižené covidem 19 pečují i policisté

KRAJ - Ti působí od listopadu v penzionu s pečovatelskou službou. 

Na nepříznivou situaci v Penzionu pro seniory s pečovatelskou službou v České Lípě v ulici Na Blatech, který v listopadu zasáhla epidemie covidu 19, zareagovali také dobrovolníci z řad Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Ti  nabídli pomoc tomuto zařízení Sociálních služeb města České Lípy, kde epidemie postihla nejen velký počet pečovatelek, ale současně i zde žijících seniorů.služba v pečovatelském domě 2

Nadpraporčík Richard Kraus z odboru služební přípravy Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, praporčík Robert Šulc z oddělení hlídkové služby jabloneckého územního odboru policie České republiky, podpraporčík Ladislav Samek z oddělení hlídkové služby územního odboru Liberec a jeho kolega ze stejného pracoviště nadstrážmistr Vojtěch Plašek nastoupili 21. listopadu do "služby" v penzionu pro seniory a osoby se zdravotním postižením Na Blatech, kde se střídají ve dvanáctihodinových směnách. Jejich úkolem je vypomáhat pečovatelkám v jejich každodenní činnosti spočívající například v podávání stravy, asistenci při zajišťování hygieny ubytovaných a nebo jejich polohování na lůžku. Zastávají práci všude tam, kde je to potřeba.

Pro všechny policisty je to nová životní zkušenost. "Zdejší pečovatelky obdivuji za to, jak svou náročnou práci dobře zvládají. Také se mi na nich líbí, že se ke zdejším babičkám a dědečkům chovají tak, jako by byli jejich vlastní . Každého dokáží potěšit dobrým slovem i úsměvem,  a za to mají můj velký respekt", oceňuje své nové "kolegyně" nadpraporčík Richard Kraus. Policisté budou působit v penzionu do doby, než se zde situace stabilizuje.

Současně pokračuje i výpomoc policistů z libereckého krajského ředitelství na covidovém oddělení Nemocnice s poliklinikou v České Lípě.

2. 12. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

služba v pečovatelském domě

služba v pečovatelském domě 

Detailní náhled

služba v pečovatelském domě 2

služba v pečovatelském domě 2 

Detailní náhled

služba v pečovatelském domě 3

služba v pečovatelském domě 3 

Detailní náhled

služba v pečovatelském domě 4

služba v pečovatelském domě 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem