Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

O berlích, bez nohy, přesto krade

VSETÍNSKO: Muže jsme obvinili z krádeže.  

Včera objasnili rožnovští policisté společně s kriminalisty krádež peněženky z kanceláře hotelu, ke které došlo vloni v říjnu. Na podezřelého muže nápadného vzezření včera upozornili občané Rožnova p. Radhoštěm. Oznámení jel prověřit policista, který vyšetřoval loňskou krádež peněženky a v podezřelém muži zloděje z říjnové krádeže poznal. 
 
Vloni v říjnu prošetřovali rožnovští policisté krádež peněženky v jednom rožnovském hotelu. Sedmačtyřicetiletý poškozený tehdy uvedl, že se v hotelu, kde pracuje, pohyboval podezřelý muž, který chodil o berlích, jelikož měl jen jednu nohu. S mužem se v hotelu potkal dvakrát, poprvé se s ním jen pozdravil a podruhé, když ho spatřil vycházet z dámského záchodu, se ho zeptal, co v hotelu hledá. Muž uváděl, že je mu hrozně špatně, jelikož si zapomněl vzít léky. Pracovník hotelu se ho zeptal, zda nepotřebuje někam odvézt. Podezřelý muž chtěl svézt do centra města, ovšem po cestě, když čekali v koloně vozidel, řidiče znenadání požádal, aby mu zastavil. Muž vystoupil. Zaměstnanec hotelu po návratu do své kanceláře zjistil, že mu chybí peněženka, ve které měl přes sedm tisíc korun a doklady. Krádež oznámil na policii. Policisté pak společně s majitelem našli peněženku pohozenou na dámské toaletě v hotelu. Doklady tam byly, ovšem peníze chyběly. Policisté začali po muži, který měl jednom jednu nohu a tmavé vlasy stažené do culíku, pro podezření z krádeže pátrat. Oslovili i kolegy ze sousedních okresů, ovšem bezvýsledně. K výraznému posunu ve vyšetřování došlo včera.
 
Na linku 158 zavolali občané Rožnova p. R. a upozornili na pohyb podezřelého muže s jednou nohou. Službu měl zrovna stejný kolega, jako při vyšetřování říjnové krádeže. Když podezřelého muže spatřil, ihned si loňský případ spojený s mužem s jednou nohou vybavil. Muž zpočátku říjnovou krádež zapíral, ovšem později se kriminalistům při výslechu ke krádeži peněženky v hotelu přiznal.
 
Jedná se o třiapadesátiletého muže z Ostravska, který má bohatou trestní minulost majetkového charakteru. Uvedl, že vloni v říjnu přijel do Rožnova p. R. autobusem, toto město si vybral náhodně. Po krádeži peněženky v hotelu zase autobusem odjel. Kriminalisté včera muže obvinili z trestného činu krádeže, za který mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
23. ledna 2015, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem