Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nynější přítel ženy napadl jejího exmanžela

HRADECKO - Teď mu hrozí za přečiny až čtyřleté vězení  

Hradečtí policisté včera v pondělí 28. května 2012 ukončili ve zkráceném přípravném řízení případ napadení zaměstnance v jednom z hradeckých supermarketů. Z tohoto protiprávního jednání je důvodně podezřelý třiatřicetiletý muž z Liberecka.

Zhruba před dvěma týdny (14. května 2012) policisté muži sdělili podezření ze spáchání hned tří přečinů, a to výtržnictví, vydírání a ublížení na zdraví.
Celý incident se odehrál v sobotu 21. ledna 2012 kolem půl jedenácté dopoledne. Ten den přišel nynější přítel ženy do obchodu, kde za kasou napadl pokladního. Podle poškozeného ve chvíli, kdy obsluhoval jednu zákaznici a dalších pět zákazníků čekalo ve frontě na zaplacení zboží, přišel do supermarketu nynější přítel jeho bývalé manželky a fyzicky ho napadl. Přitom ho opakovaně udeřil pěstí do hlavy, obličeje a křičel na něj: „Já z Tebe ty prachy vymlátím, to se budeš divit,…“. Kolik to mohlo být celkem ran poškozený nevěděl. Prý by to odhadl asi na deset. Po útoku se začal probírat v sanitce, která ho odvezla na ošetření do královéhradecké fakultní nemocnice.
Napadený muž utrpěl otřes mozku, zhmoždění nosu a čela, oděrky pod okem a na čele, krvácení z nosu a další drobná zranění. V souvislosti se způsobeným poraněním byl tři týdny omezen na běžném způsobu života.
Podle poškozeného důvodem incidentu bylo vyvrcholení sporu s jeho bývalou manželkou ohledně zvýšení alimentů. Navíc mu útočník, který s bývalou manželkou žije asi jeden rok, na mobil posílal výhružné sms zprávy.

Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až čtyřletým trestem odnětí svobody.

nprap. Anna Pešavová - 29. května 2012 (13:15)

 

vytisknout  e-mailem