Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nulová tolerance

Jihočeský kraj - Policisté se zaměřili na řidiče, kteří si před jízdou neodpustí návykovou látku. 

Jihočeští policisté, z řad pořádkové a dopravní služby, uskutečnili v noci ze soboty na neděli, dopravně bezpečnostní akci „Nulová tolerance“, kdy cílem akce bylo zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu k snížení dopravní nehodovosti v důsledku porušování ustanovení o zákazu požívání alkoholických nápojů a omamně psychotropních látek před a během jízdy řidiči motorových vozidel.

Do akce jsme nasadili více jak 150 policistů, kteří za několik hodin zastavili a zkontrolovali 1 376 motorových a nemotorových vozidel. Přitom zjistili 144 přestupků.

V 7 případech požili řidiči alkohol, v 26 případech porušili nejvyšší povolenou rychlost v jízdě. V 14 případech se řidiči nebo spolucestující nepřipoutali bezpečnostním pásem či zádržným zařízením a ve 22 případech jsme zjistili nevyhovující technický stav motorového vozidla.

Na dálnicích D3 a D4 jsme v 8 případech prokázali, že řidič před jízdou neuhradil povinný dálniční poplatek za užití nejrychlejší cesty krajem.

Dopravní akce v našem kraji jsou velmi časté, kdy by si měli řidiči uvědomit, že k bezpečné jízdě musí dodržovat nejen silniční předpisy, ale i fyzikální zákony! Za tři uplynulé dny jsme řešili 33 evidovaných dopravních nehod, kdy se dvě osoby těžce zranily a 12 jich utrpělo lehké zranění.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

2. května 2022

vytisknout  e-mailem