Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nový pražský krajský ředitel

Policejní prezident ustanovil ředitelem Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy plk. Luďka Procházku. 

Nový ředitel KŘP hlavního města Prahy
Policejní prezident plk. Mgr. Tomáš Tuhý dnes ustanovil do funkce ředitele Krajského ředitelství hlavního města Prahy pana plk. Mgr. Bc. Luďka Procházku.
Plukovník Procházka je ve služebním poměru Policie ČR od roku 1984. Začínal jako pochůzkář v Karlíně. Od roku 1994 – 1999 pracoval na odboru pořádkové policie Krajského ředitelství hlavního města, posléze byl jmenovaný zástupcem vedoucího tohoto odboru. Od roku 2003 až do roku 2011 byl velitelem pražské Speciální pořádkové jednotky a v letech 2011 až 2014 z pozice ředitele vedl Obvodní ředitelství Policie ČR Praha IV. V posledních měsících byl pověřen vedením pražského krajského ředitelství.

Plukovník Procházka velel mnoha bezpečnostním opatřením na území hlavního města včetně zasedání Mezinárodního měnového fondu a summitu NATO. V roce 2008 byl vyhlášen vítězem ankety Velitel roku a o pět let později se stal Manažerem roku 2013 Krajského ředitelství hl. města Prahy. Ve funkci nahradil plk. Mgr. Martina Vondráška, který se stal 1. náměstkem policejního prezidenta.
 

plk. Ing. Jana Macalíková
vedoucí oddělení tisku a prevence - pověřena zastupováním

30. 6. 2014

vytisknout  e-mailem