Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nový generál v našich řadách

Prezident republiky Miloš Zeman dnes u příležitosti státního svátku jmenoval do hodnosti brigádního generála Davida Fulku. 

Náměstek policejního prezidenta pro lidské zdroje, informační a komunikační technologie a inovace David Fulka byl dnes prezidentem republiky Milošem Zemanem v ceremoniálních prostorách Pražského hradu jmenován do hodnosti brigádního generála.

„Brigádnímu generálovi Davidu Fulkovi gratuluji k dnešnímu jmenování do generálského stavu. Jde o ocenění jeho dosavadní služby u Policie České republiky, která odstartovala před třiceti lety na obvodním oddělení v Hronově a pokračovala řadou řídících funkcí u SKPV, především v oblasti hospodářské kriminality a na Územním odboru V Náchodě, až k pozici ředitele Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. V neposlední řadě jde také o symbolické ocenění celého našeho sboru,“ uvedl policejní prezident Martin Vondrášek.

V aktivní službě u Policie České republiky je počínaje dnešním dnem šestnáct generálů. Krom dnes jmenovaného Davida Fulky jde o  brigádní generály Tomáše Kubíka, Martina Baláže, Petra Macháčka, Milana Majera, Petra Petříka, Miloše Trojánka, Libora Lochmana, Jakuba Frydrycha, Václava Kučeru, Tomáše Kužela, Leoše Tržila a Luďka Procházku. Generálmajory jsou Martin Vondrášek, Tomáš Lerch a  Jiří Komorous.

„Věřím, že tradice jmenování policejních důstojníků do generálských hodností bude pokračovat i v následujících letech, jelikož jsem bytostně přesvědčen o tom, že největší bezpečnostní sbor, jehož příslušníci dnes a denně zajišťují veřejný pořádek, si takové ocenění zaslouží,“ dodává policejní prezident.  

Prezident republiky jmenuje příslušníky bezpečnostních sborů do generálských hodností dvakrát ročně, a to u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu a v Den vítězství.

28. října 2022
pplk. Jozef Bocán
tiskový mluvčí policejního prezidenta

vytisknout  e-mailem