Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Novoroční oslavy v Otrokovicích

ZLÍNSKO: Dva opilci skončili na záchytce. 

Oslava příchodu nového roku se zjevně vymkla z rukou minimálně dvěma mužům z Otrokovic. Jejich agresivní chování podpořené notnou dávkou alkoholu museli usměrňovat otrokovičtí policisté. Oba opilci nakonec skončili v Kroměříži.

První letošní telefonát z Otrokovic na linku tísňového volání policie zaznamenal operační důstojník jednu hodinu po půlnoci. Sedmnáctiletý mladík oznámil, že na konečné zastávce trolejbusu stojí silně podnapilý muž, který vyhrožuje ostatním cestujícím újmou na zdraví. Policisté z Otrokovic muže zanedlouho našli před jedním z barů v Otrokovicích. Když zahlédl policejní vůz, vhodil před něj stojan na kola a zmateně pobíhal po silnici ve snaze utéct. Policisté šestatřicetiletého muže z Napajedel zadrželi, dechovou zkoušku odmítl.

Další telefonát na linku 158 následoval o hodinu později. Pětadvacetiletý muž z blízké obce policistům sdělil, že před barem v Otrokovicích došlo k fyzickému napadení. Když přijeli policisté na místo, začal se muž chovat velmi agresivně. Vyhrožoval policistům i obsluze podniku, poté se snažil utéct. To se mu ale vzhledem k silnému ovlivnění alkoholem nepodařilo a upadl. Dechová zkouška u muže ukázala hodnotu 2,1 promile alkoholu.

Policisté oba opilce zajistili a po lékařské prohlídce převezli do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži. Za přestupek proti občanskému soužití jim ve správním řízení hrozí několikatisícová pokuta.

2. ledna 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem