Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Novoroční nehody s alkoholem

NÁCHODSKO - Opilce přitahovaly příkopy. 

V ranních hodinách prvního dne roku 2018 řešili dopravní policisté dvě dopravní nehody, při kterých se zranili dva lidé těžce a dva lehce. Pro policisty nebylo žádným překvapením, že v obou nehodách figuroval alkohol.

V cestě stál mostek. Deset minut po páté hodině ráno vyjížděli policisté do Broumova. Tam na ulici Třída Osvobození havaroval do příkopu 20letý řidič s osobním automobilem Peugeot Boxer. Mladý řidič na přímém úseku z dosud nezjištěných příčin vjel doprava na krajnici a sjel do příkopu, kde čelně narazil do betonového mostku. Řidič při srážce utrpěl lehké zranění, jeho dva spolujedoucí (21 a 13 let) zranění těžká. Přivolaná hlídka dopravní policie následně dechovou zkouškou zjistila v  řidičově dechu 1,3 promile alkoholu. A aby toho nebylo málo, pozitivní výsledek se objevil i na jeho testeru na omamné a psychotropní látky, konkrétně amfetamin a kokain. Následně se řidič dobrovolně podrobil odbornému lékařskému vyšetření spojenému s odběry vzorků krve a moči. Policie mu na místě zadržela řidičský průkaz a zakázala řízení motorových vozidel. Celková hmotná škoda na vozidle a mostku byla odhadnuta na 210.000 korun. Nehodu policisté dál vyšetřují.

Auto se na silnici neudrželo. Druhá podobná nehoda zaměstnala dopravní policisty o hodinu později. Pátnáct minut po šesté ranní havaroval u Jaroměře na silnici mezi Josefovem a Jásennou  třiadvacetiletý řidič s osobním vozem Alfa Romeo. Mladík jedoucí ve směru od Josefova v levotočivé zatáčce dostal smyk a vjel do levého příkopu, kde s autem havaroval. Příčinu nehody policisté vyšetřují, s největší pravděpodobností ji ale připíší kombinaci nepřiměřené rychlosti a alkoholu. Dechová zkouška totiž prokázala, že v této časné hodině řidiči v krvi stále ještě nějaký koloval, displej ukázal hodnotu 0,58 promile. S následným odborným lékařským vyšetřením řidič dobrovolně souhlasil. On sám vyvázl z havárie nezraněn, jeho 19letý spolujezdec utrpěl lehké zranění. Hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na 40.000 korun. Policisté na místě řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali řízení motorových vozidel. Nehodu policisté dál vyšetřují.

Pouze tyto dvě nehody s alkoholem byly o silvestrovsko novoroční noci vážnějšími, dalších několik kolizí už bylo pouze menšího charakteru a buď si je řidiči vyřešili mezi sebou zcela bez úřední přítomnosti, nebo jen s policejním záznamem na euroformulář.

por. Mgr. Eva Prachařová
2. 1. 2018 v 12.30 hodin

Odkazy do noveho okna

Jásenná

Náchodsko 1.1.2018 

Detailní náhled

Jásenná

Náchodsko 1.1.2018 

Detailní náhled

Jásenná

Náchodsko 1.1.2018 

Detailní náhled

Broumov

1.1.2018 

Detailní náhled

Broumov

1.1.2018 

Detailní náhled

Broumov

1.1.2018 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem