Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Noví policisté v ulicích

NOVOJIČÍNSKO- zaměřili se na dopravu 

V úterý 5. listopadu již od časných ranních hodin předávali novojičínští policisté své zkušenosti dvacítce nových zaškolujících se policistů.

Jednalo se o předávání praktických zkušeností v dopravní preventivní akci zaměřené na alkohol, chodce, cyklisty a dodržování rychlosti, situovanou do lokalit ulic K nemocnici, Palackého, Císařské a obcí Skotnice, Rybí a Bludovice.
V řízené praxi si tak začínající policisté ověřili své dosavadní teoretické znalosti, které použijí při závěrečných zkouškách.

Od šesté hodiny ranní se zaměřovali na nejohroženější skupinu účastníků silničního provozu. Převážně tedy na chodce a cyklisty. Upozorňovali je v souvislosti se změnou počasí na jejich sníženou viditelnost a nutnost používat reflexní prvky. Mnohé z nich obdarovali reflexními doplňky od BESIPu ve formě přívěšků či pásků na rukávy.

Nicméně během této akce zjistili téměř třicet přestupků v dopravě. Mezi nimiž byli chodci i cyklisté. Mnohé z nich řešili domluvou. Dvěma kontrolovaným řidičům zadrželi řidičské oprávnění z důvodu požití alkoholu.  Téměř deset tisíc korun udělili v blokových pokutách.
   

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
 

vytisknout  e-mailem