Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nové motocykly BMW

Dopravní policisté mají od dnešního dne nové motocykly značky BMW 

Dnes 30. května 2019 si oficiálně ředitel Služby dopravní policie brig. gen. Tomáš Lerch převzal v showroomu Renocar v Brně čtyřicet kusů motocyklů značky BMW. Jedná se o druhou část plnění v rámci veřejné zakázky na nákup celkem 55 kusů motocyklů, která je finančně pokryta z Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů.  Motocykly budou nadále využívány dopravními policisty ve všech krajských ředitelstvích.

 „Nové policejní motocykly nahradí a zároveň doplní stávající flotilu služebních motocyklů a umožní dopravním policistům efektivněji reagovat na aktuální situaci v silničním provozu, zejména ve vztahu k rychlejšímu řešení mimořádných situací na pozemních komunikacích či komplikací v plynulosti silničního provozu,“ dodal ředitel ředitelství služby dopravní policie brig. gen. Tomáš Lerch.

40 kusů motocyklů BMW R 1250RT je směřováno primárně na dálniční oddělení a oddělení silničního dohledu jednotlivých krajských ředitelství police. Motocykly mají přizpůsobené ovládání výstražného a rozhlasové zařízení, včetně nápisové cedule tak, aby je mohl policista za jízdy bezpečně ovládat. Tento typ motocyklů je využíván i ostatními policejními sbory v rámci Evropy. Pořizovací hodnota jednoho stroje je přibližně 550 tisíc korun.

kpt. Bc. Eva Kropáčová

30. května 2019

Odkazy do noveho okna

BMW R 1250RT

BMW R 1250RT 

Detailní náhled

BMW R 1250RT

BMW R 1250RT 

Detailní náhled

BMW R 1250RT

BMW R 1250RT 

Detailní náhled

BMW R 1250RT

BMW R 1250RT 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem