Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nové informace pro pendlery

KARLOVARSKÝ KRAJ – Platné od 26. března 2020 od 0:00 hodin. 

Na základě vládou přijatých mimořádných opatření v souvislosti se šířením nákazy COVID-19 dochází ke změně pravidel pro přeshraniční pracovníky, tzv. pendlery, kteří pravidelně dojíždějí za prací do Německa a Rakouska, a  to od 26. března 2020 od 0:00 hodin.
 
Nově platí pro pendlery, že:
 
- musí pendlovat pouze v turnusech, každý turnus musí mít nejméně 21 kalendářních dní, 
 
- nemusí již splňovat hranici 100 km pro dojezd do zaměstnání. Pokud však jedou dále než 100 km, mohou k této cestě využít pouze hlavní hraniční přechod s režimem 24/7, kterým je v Karlovarském kraji pouze hraniční přechod Pomezí nad Ohří (CZE) – Shirnding (DEU). Pokud jedou méně než 100 km od státní hranice mohou i nadále využívat i tzv. pendlerské přechody, kterými jsou Vojtanov (CZE) – Schönberg (DEU) a Boží Dar (CZE) - Oberwiesenthal (DEU). Tyto hraniční přechody jsou otevřeny v době od 5:00 do 23:00 hodin.
 
- nemusí již mít knížku přeshraničního pracovníka - tuto knížku povede  policie v elektronické podobě,
 
- stále platí povinnost mít potvrzení od zaměstnavatele o pendlování tj. „potvrzení přeshraničního pracovníka“,
 
- mezi turnusy musí absolvovat nařízenou karanténu v délce 14 dnů, tu si musí zajistit u svého lékaře a při zahájení nového turnusu musí doklad předložit policii,
 
- vrátí-li se zpět domů do České republiky dříve než po 21 dnech, ztrácí tímto postavení pendlera a nebudou již do Německa nebo Rakouska znovu vpuštěni v režimu pendlera.
 
Sledujte aktualizované informace průběžně zveřejňované na webu Ministerstva vnitra ČR: https://www.mvcr.cz/clanek/koronavirus-informace-mv.aspx.

por. Bc. Zuzana Týřová
25. 3. 2020
 

 
 

Odkazy do noveho okna

info pro pendlery

info pro pendlery 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem