Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nové informace ke včerejší vraždě

Kriminalisté hledají muže a ženu, kteří zaútočili na osmadvacetiletého prodejce potravin. 

Detektivové krajského ředitelství po vyhodnocení kamerových záznamů z prodejny potravin v ulici Janovská a na základě svědeckých výpovědí několika svědků zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy. Za trestný čin vraždy podle § 140 odstavce třetího trestního zákoníku pak prozatím neznámé dvojici hrozí trest odnětí svobody až na dvacet let.
 
Policisté během vyšetřování případu zjistili, že krátce před šestnáctou hodinou vešla do prodejny potravin nejprve asi čtyřicetiletá žena oblečená do džínů a modré bundy a mířila na prodavače pistolí. Na rukou měla bílé rukavice a na nohou měla výrazné červené boty. Když obsluha odmítla vydat peníze, začala potyčka a do prodejny vešel mladý muž mezi 20 až 25 lety oblečený do tmavého oděvu a s červenošedým batohem na zádech a nožem zaútočil na prodavače do horní poloviny těla. Mladý prodejce pak vyběhl na ulici, kde se mu snažili kolemjdoucí pomoci, bohužel však na následky svých zranění i přes maximální snahu záchranářů v sanitním voze zemřel. Dvojice útočníků z místa utekla a policisté od včerejšího odpoledne vynakládají maximální síly k jejich dopadení. Desítky policistů z místních oddělení, pohotovostní motorizované jednotky, ale i kriminalisté v civilu usilovně pátrají po hledaných osobách. K dispozici mají samozřejmě popisy a fotografie hledaných osob a v rámci instruktáží byli pražští policisté seznámeni s pátrací akcí, kterou někteří vykonávají v civilním oděvu jako je tomu u kriminalistů. Detektivové rovněž požádali o spolupráci i strážníky městské policie.
 
Kriminalisté zároveň vyvracejí spekulace médií o tom, že tohoto skutku se měl dopustit teprve devatenáctiletý mladík, na kterého 24. října 2012 vydalo Městské státní zastupitelství v Praze předchozí souhlas se zadržením pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu násilného charakteru. Tento mladík stejně jako dvojice podezřelá z vraždy policistům prozatím stále unikají, nicméně kriminalisté stále žádají veřejnost o ostražitost a jakékoliv informace vedoucí k dopadení těchto tří osob přijmou operátoři na tísňové lince 158.
 
kpt. Bc. Jana Rösslerová 26. 10. 2012

vytisknout  e-mailem