Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nové informace k mrtvole na Zahradním městě

Detektivové objasnili vraždu během jednoho týdne. Muže s uříznutým uchem zavraždili zvlášť surovým způsobem. 

V úterý 3. prosince jsme na našich stránkách informovali o nálezu mrtvého těla ležícího na chodníku v křižovatce ulic Ostružinová a Narcisová. Náhodný chodec spatřil bezvládné tělo muže, který již nejevil známky života. Jelikož po příjezdu na místo měli policisté důvodné podezření, že by se na smrti muže mohla podílet další osoba, vyjeli do ulice Narcisová i detektivové z pražské „mordparty“, kteří se celou událostí začali zabývat. Následovalo důkladné ohledání místa nálezu a rozjelo se rozsáhlé prověřování. Právě díky perfektní mravenčí práci a dlouholetým zkušenostem kriminalistů, se jim již po několika dnech podařilo získat zásadní informace, které později vedly k dopadení pachatelů.
 
Prověřováním se podařilo zjistit, že pravděpodobným místem činu je byt nedaleko od místa nálezu. V něm v pondělí 2. prosince popíjeli tři muži (20, 28 a 44 let) a během oslav mezi nimi došlo k rozepři, která skončila smrtí čtyřiačtyřicetiletého muže Lotyšska. Pachatelé jej napadli velmi surovým způsobem a pravděpodobně opakovanými údery pěstí, kopáním a nakonec i nožem mu tak způsobili zranění, kterým následně podlehl.
Mladší z útočníků, dvacetiletý Moldavan, poté z bytu odešel a druhý osmadvacetiletý muž tam zůstal. Krátce po osmé hodině večerní pak zavolal své kamarádce, která měla byt v pronájmu, a oznámil ji, že v jejím bytě je mrtvola. Když se za necelou hodinu žena z Ukrajiny vrátila do svého bytu, na posteli spatřila zakrváceného muže bez známek života. Osmadvacetiletý útočník pak zavražděného muže oblékl, obul a krátce po půlnoci ho odnesl na ulici, kde jej ráno nalezl kolemjdoucí.
 
Nicméně detektivové byli pachatelům v patách už v prvních dnech a v neděli 8. prosince se jim podařilo zadržet jak pětatřicetiletou ženu z Ukrajiny, tak mladšího z pachatelů. Oba jsou nyní stíhání vazebně. Žena za neoznámení trestného činu, za což ji hrozí až tříleté vězení a mladší z pachatelů za trestný čin vraždy, spáchané zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody ve výši dvaceti let nebo i výjimečný trest. Ukrajinka se navíc na území České republiky pohybovala celých dvanáct let nelegálně.
Osmadvacetiletý Moldavan Veaceslav Pavlovschi, který mrtvého muže nakonec z bytu odnesl, je stíhaný na útěku a policie po něm intenzivně pátrá jak na území České republiky, tak i v zahraničí. V rámci prověřování brutální vraždy navíc detektivové zjistili, že tento muž v říjnu letošního roku surově zaútočil na devětašedesátiletého muže v baru v Praze 10. Zákazník se totiž zastal barmanky, na kterou měl cizinec hrubé sexuální narážky. Pavlovschi muži způsobil mnohačetná zranění v obličeji včetně zlomeniny obou nadočnicových oblouků a dopustil se tak trestného činu těžké ublížení na zdraví. Kriminalisté tak objasnili dva velmi závažné násilné trestné činy během pouhých pár dní.
 
Kriminalisté tak v souvislosti s tímto případem žádají širokou veřejnost o pomoc při pátrání po osmadvacetiletém Veaceslavu Pavlovschim, který je vysoký asi 165 centimetrů, štíhlé postavy. Má tmavší pleť a krátké černé vlasy. Hledaný je podezřelý ze spáchání zločinu vraždy a těžké újmy na zdraví. Jakékoliv informace k tomuto muži, jeho pohybu nebo pobytu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně Policie ČR. 
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 13. 12. 2013

 

Odkazy do noveho okna

Hledaný muž

Hledaný muž  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem