Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Národní protidrogová centrála

Národní protidrogová centrála SKPV PČR

Nová tvář projektu „Správným směrem“

V průběhu března se v rámci protidrogového preventivního projektu „Správným směrem“ setkal ředitel Národní protidrogové centrály plk. Mgr. Jakub Frydrych se zpěvačkou Markétou Konvičkovou, která propůjčí projektu svou tvář.  

Tématem schůzky byla zejména debata o možnostech oslovení mladých lidí a otevření diskuze o zrádnosti drog a smysluplném naplnění volného času.
 
Markéta Konvičková: „Jsem ráda, že jsem se mohla stát tváří a podpořit tento zajímavý projekt, který má sloužit jako prevence.“
 
„Už když jsem byla malá holka jsem chtěla být zpěvačkou. Teď se cítím šťastná a tohoto štěstí jsem dosáhla svou pílí a to bez pomoci drog. Drogy ke štěstí nepotřebujeme, a proto podporuji boj proti drogám, proto podporuji projekt „Správným směrem“. I já jsem se vydala správným směrem – bez drog.“
 
Projekt „Správným směrem“ navazuje na úspěšnou grafickou soutěž o nejlepší protidrogový plakát, která pod tímto názvem proběhla u příležitosti dvacátého výročí založení Národní protidrogové centrály a setkala se s pozitivním ohlasem. 
 
Během 90 dnů bude v rámci jednotlivých krajů realizována prevence rizikového chování v oblasti návykových látek formou odborných seminářů a přednášek jak pro odbornou veřejnost, tak i pro žáky škol a to podle skutečných potřeb té které lokality. Cílem projektu je společnými silami všech složek zabývajících se protidrogovou prevencí v daném regionu vytvořit co nejúčinnější soubor opatření, vycházejících z konkrétních problémů s drogami.
 
Součástí projektu je vyhlášení soutěže o nejlepší protidrogový plakát. Soutěž je určena studentům ve věku 15 až 19 let, kteří mají možnost touto cestou vyjádřit svůj životní postoj k problematice nelegálních drog. Jimi zpracovaný plakát musí být jednoznačně zaměřen proti zneužívání nelegálních návykových látek a splnit stanovené technické parametry. Vyhlášení vítězů soutěže o nejlepší protidrogový plakát zakončí každý regionální blok projektu.
 
Zpracovala: kpt. Mgr. Barbora Kudláčková                                                                                                                                              
                                                                                                                          vrchní rada plk. Mgr. Jakub Frydrych
                                                                                                                                                 ředitel                      

                                                                                        

Odkazy do noveho okna

Markéta Konvičková

Markéta Konvičková 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem