Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nová technika pro dálniční oddělení Jaroměř

KRAJ – Policisté zacílí na neukázněné řidiče na I/33 a I/37 

Už zhruba měsíc funguje dálniční oddělení v Jaroměři, které vzniklo dočasně v místech stávajícího obvodního oddělení. Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje zareagovalo s předstihem na potřebu zřízení dalšího dálničního oddělení, které by mělo do budoucna pokrýt policejní dohled nejenom na nově vystavěném úseku dálnice D11, jež bude hlavní páteřní komunikací pro cesty do sousedního Polska, ale i na ostatních dopravních tazích v rámci Královéhradeckého kraje.

Přípravné práce nutné pro vznik oddělení trvaly zhruba tři měsíce, v jejichž průběhu policisté získali techniku, výbavu a zejména zázemí pro výkon své služby. Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje však dbá na průběžnou obnovu techniky nutné pro výkon služby, a to platí samozřejmě i pro dálniční oddělení Jaroměř, kde v současné době slouží téměř deset policistů. V brzké době by jich mělo být patnáct a po dokončení dalších úseků dálnice D11 by měla na dálničním oddělení Jaroměř najít působiště více než třicítka policistů. S ohledem na vývoj a postup výstavby dálnice D11 by měli policisté přesídlit v budoucnu do nového dálničního oddělení, které by mělo poté sídlit ve Stříteži a mělo by být již součástí nově vybudované dálnice. O zahájení fungování dálničního oddělení Jaroměř jsme přinesli informaci zde.

Policisté z nového dálničního oddělení v Jaroměři se však intenzivně už v této době zaměřují na zachování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu v této oblasti. „Cílem bylo co nejdříve zintenzivnit dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu především na komunikacích I/33 a I/37, které v celém regionu čelí velké dopravní zátěži. Silnice I/33 plní funkci páteřní komunikace vedoucí do sousedního Polska a je větší předpoklad, že zde může docházet k častějším dopravním kolizím. Tomu se už teď snaží přes měsíc předcházet policisté dálničního oddělení Jaroměř. Ti mají navíc dobrou místní znalost a s kolegy z obvodního oddělení Jaroměř velice dobře spolupracují i při zajištění bezpečnosti občanů a veřejného pořádku,“ říká brig. gen. Ing. Petr Petřík, ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje a dodává, že všichni policisté, a to jak z dálničního, tak obvodního oddělení, jsou samozřejmě také připraveni potírat v předmětné oblasti i případnou další trestnou činnost.

„Policisté se už několik týdnů aktivně zapojují kromě dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu také do dopravně bezpečnostní akcí, přičemž slouží podle aktuálních potřeb nárazově i na celém území Královéhradeckého kraje. Za poslední zhruba měsíc uložili policisté dálničního oddělení Jaroměř už více než stovku pokut v příkazním řízení,“ uvádí plk. Ing. Petr Dušek, vedoucí odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

Policisté na dálničním oddělení Jaroměř mají nyní k dispozici dvě vozidla „v policejních barvách“, dva motocykly BMW R 1200 RT. „Nově budou policisté disponovat i vozidlem v civilním provedení Škoda Superb, které nejen že bude mít zařízení pro měření rychlosti v obou směrech, ale bude mít i zařízení k odhalování odcizených vozidel, což je právě na páteřní komunikaci vedoucí do Polska neopomenutelnou přidanou hodnotou pro výkon služby. Vozidlo bude každodenně v provozu, a to především na komunikacích 1/33 a 1/37, přičemž technika je využitelná i v noci,“ dodává brig. gen. Ing. Petr Petřík.

Specifikace osobního vozidla Škoda Superb v civilním provedení:
Škoda Superb 2,0 TSI, 206 KW, 4x4, DSG.

Všichni policisté také disponují pro výkon služby např. alkoholtestry, drug testry, kamerami, fotoaparáty, osobní minikamery, mobilními bezpečnými platformami a obecně potřebnou výpočetní technikou.

mjr. Ing. Magdaléna Vlčková, MBA
8.12.2020

Odkazy do noveho okna

DO Jaroměř

DO Jaroměř 

Detailní náhled

DO Jaroměř

DO Jaroměř 

Detailní náhled

DO Jaroměř

DO Jaroměř 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem