Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nová služební vozidla

Jihočeští policisté vyrazili včera do služby s novými služebními vozy pro prvosledové hlídky, policisty přijel podpořit i ministr vnitra Jan Hamáček. 

Za přítomnosti ministra vnitra Jana Hamáčka a hejtmanky Jihočeského kraje paní Ivany Stráské předal policejní ředitel brig. gen. Luděk Procházka  včera svým policistům dvacet čtyři nových vozidel určených pro přímý výkon služby pořádkové policie.  

Slavnostního předání se zúčastnili přímo policisté z jednotlivých oddělení, ke kterým byla vozidla přidělena a kam je policisté dnes rovnou převezou. Odpoledne již tato vozidla budou potkávat občané po celém našem kraji.

Všechna dnes představená vozidla jsou v barevném provedení PČR s vytlačovacím rámem a jsou určena pro prvosledové hlídky policie.

Tito policisté mají vybavení pro eliminaci ozbrojeného útočníka, mají speciální balistickou výstroj a také speciální výzbroj. Vozidla mají tomuto úkolu a potřebám policistů také přizpůsobený interiér.

Nová vozidla v počtu 24 kusů jsou Škody Octavia III kombi, obsah 2,0 TSI, 140 KW, 4x4. Vozidla jsou určena pro policisty v Českých Budějovicích, Českém Krumlově, Kaplici,  Lipně nad Vltavou, Dačicích Jindřichově Hradci, Suchdole nad Lužnicí, Třeboni, Čimelicích, Milevsku, Písku, Horní Vltavici,  Prachaticích, Blatné, Strakonicích, Vodňanech, Bechyni, Táboře a Soběslavi.  

Mimo těchto 24 nových vozidel s vytlačovacím rámem byly a také ještě budou v dalších dnech předány do výkonu služby další Škody Octavia pro službu dopravní policie. Pro pořádkovou jednotku a zásahovou jednotku byly pořízeny tři mikrobusy typu Citroen Jumper.

Pro kynology tři vozidla VW Transporter ve speciální úpravě pro přepravu psů, stejně tak dvě vozidla Ford Ranger.

Další mikrobusy cca. 20 vozidel VW Transporter a Ford Transit pro pohotovostní a eskortní oddělení, pořádkové jednotky a cizineckou policii. Kriminalisté mají plánováno převzít dvacet vozidel Škoda Octavia v civilním provedení.

Se všemi zmíněnými vozidly by měli policisté operovat v terénu do konce března letošního roku.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

27. února 2020

Odkazy do noveho okna

Nová služební vozidla I

Nová služební vozidla I 

Detailní náhled

Nová služební vozidla II

Nová služební vozidla II 

Detailní náhled

Nová služební vozidla III

Nová služební vozidla III 

Detailní náhled

Nová služební vozidla IV

Nová služební vozidla IV 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem