Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Nouzový stav je od vloupání neodradil

CHRUDIMSKO – Muži šli do prodejny po zavírací době, nyní je čekají přísnější tresty. 

Ilustrační foto PČRIlustrační foto PČRV sobotu 21. března 2020 krátce po půlnoci byli chrudimskými policisty zadrženi dva muži ve vnitřních prostorách jedné z prodejen v Chrudimi. Následně tamní kriminalisté obvinili třiadvacetiletého muže ze zločinu krádež a přečinů poškození cizí věci, neoprávněné užívání věci a porušování domovní svobody a jeho o dvacet let staršího komplice ze zločinu krádež a přečinu porušování domovní svobody. Muži se uvedených činů měli dopustit v době nouzového stavu, vyhlášeného usnesením vlády České republiky, tudíž jim v případě prokázání viny hrozí až osmileté odnětí svobody.

A co jim kriminalisté kladou za vinu?

V noci z pátka na sobotu údajně nejprve vnikli na pozemek domu a poté násilím do jeho vnitřních prostor. V přízemí se dále za použití násilím chtěli vloupat do prodejny, při této nezákonné činnosti byli přistiženi hlídkou chrudimských policistů a zadrženi. Škoda, kterou majiteli objektu způsobili, je vyčíslena na 3 tisíce korun. 

Prověřováním případu vyšlo najevo, že mladší z dvojice se tohoto jednání dopustil přesto, že byl pro přečin krádež v posledních třech letech opakovaně odsouzen, a to podmíněným trestem odnětí svobody, uložením trestu obecně prospěšných prací a peněžitým trestem.

Dále se měl v Chrudimi, od listopadu loňského roku do března letošního roku, násilím vloupat do dvou rodinných domů, stejného počtu firem a čtyř rekreačních chatek, z toho dvou pokusů. V objektech ho zajímala především finanční hotovost, elektronika a nářadí. Škoda je, na odcizených věcech a poškozených objektech, za bezmála 390 tisíc korun.

23. března 2020
por. Bc. Lenka Vilímková  

vytisknout  e-mailem