Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Notorického stěžovatele jsme neměli, přemítá starosta Rýmařova o výbuchu

10. dubna 2019 Podezřelého, který údajně v úterý navečer způsobil výbuch na rýmařovské radnici, policisté dopadli. Nad motivem zatím ale starosta malého osmitisícového města marně přemýšlí. 

„Neměli jsme žádného notorického stěžovatele, který by nás zahlcoval maily nebo telefonáty. Ani mě nenapadá žádné palčivé téma, kvůli kterému by se někdo takhle zachoval,“ nechápe muž, který v čele radnice stojí teprve od listopadu minulého roku.

K pachateli zatím nemá z oficiálních policejních zdrojů více informací než v úterý. A z těch neoficiálních? „Ano, tam jsem něco zaslechl, ale to zatím nebudu komentovat,“ podotkl starosta.

Budova radnice a její nejbližší okolí zůstává uzavřeno. „Místo činu střežíme a budeme pokračovat v ohledání místa kvůli zajištění stop pro další odborná vyjádření a expertizy,“ řekla policejní mluvčí.

Bližší informace k zadrženému muži nebo okolnostem exploze, nechtěla ve středu ráno komentovat ani bruntálská policejní mluvčí. „Jsme teprve na začátku vyšetřování a všechny možnosti a souvislosti prověřujeme,“ řekla Jiroušková.

Policisté mají k dispozici kamerové záznamy, které jim zástupci rýmařovské radnice předali. „Kamery máme na náměstí, na vchodu do budovy úřadu i vevnitř,“ podotkl starosta.

V době výbuchu měli být v budově tři úředníci. „S jedním už jsem hovořil. Byl zrovna v kanceláři v druhém nadzemním podlaží. Výbuch vyšel z přízemí budovy,“ dodal Luděk Šimko.

Pro deník Právo ještě upřesnil, že masivní vstupní dveře tlakové vlně odolaly, na rozdíl od běžných interiérových dveří, které se otevírají z chodby do místností. V přízemí jsou také vytlučená okna, některá i ve vyšších patrech.

„V přízemí se to týká podatelny a kanceláře, kde se vydávají pasy a občanské průkazy,“ doplnil starosta.

Podezřelého zadržela policejní jednotka nedlouho po výbuchu. Podle neoficiálních informací jde o muže ve věku 30 až 40 let z rýmařovské městské části Janovice.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/vybuch-rymarov-radnice-starosta-simko.A190410_091329_ostrava-zpravy_woj

Foto a video: https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/vybuch-rymarov-radnice-starosta-simko.A190410_091329_ostrava-zpravy_woj

vytisknout  e-mailem