Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Notebooky v hledáčku zlodějů

LOUNY - Zmizely při různých vloupačkách... 

V posledních dnech bylo policistům oznámeno několik případů vloupaček, při kterých si zloděj přisvojil notebook. Jednalo se jak o vloupání do různých obytných objektů, tak i o vloupačky do aut.

Mezi prvními nahlášenými případy bylo vloupání do jednoho bytu v žatecké ulici Obránců míru. Dosud neznámý pachatel po překonání překážek vnikl do obydlí ve 3. patře obytného domu a z pokoje odcizil notebook v hodnotě 3 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.

Další notebook zmizel z kanceláře jedné základní školy v Lounech. V tomto případě byla škoda vyčíslena na 14 888 Kč. I na této věci policisté pracují, zahájili úkony trestního řízení a šetří ji jako podezření z přečinu krádeže.

Volně odložený notebook odcizil dosud neznámý poberta i z neuzamčené kanceláře jedné společnosti v průmyslové zóně Triangle na Žatecku. Ke krádeži došlo ze čtvrtka na pátek, firma škodu vyčíslila na 29 tisíc korun. Případ šetří postoloprtští policisté jako trestný čin krádeže.

Laptop se zařadil do seznamu odcizených věcí  i po vloupačce do zaparkovaného vozidla zn. Isuzu Trooper u prodejny Expert-elektro v lounské ulici Václava Majera. V pátek večer vykradl uvedený automobil dosud nezjištěný pachatel a kromě notebooku odcizil dva fotoaparáty a dvě tašky s různými dokumenty, knihami a dalšími věcmi. Celková škoda byla v tomto případě odhadnuta na 11 700 Kč.

Další případ, kdy si zloděj odnesl dokonce dva laptopy, se odehrál o víkendu v žatecké ulici U Flory. Dosud neznámý pachatel zde vnikl na pozemek jednoho rodinného domu a po překonání překážek i do samotného obydlí. Kromě notebooků si poberta přisvojil i fotoaparát, mobilní telefon, externí přenosný disk a další věci. Celková škoda byla v tomto případě vyčíslena na 30 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

Okradla vrstevnice

V rukou policistů skončila 20letá slečna z Lounska, která na diskotéce Zanzibar v Lounech okradla o víkendu své vrstevnice. Stejně staré dívce odcizila přímo v diskotékovém klubu kabelku, ve které měla peněženku s finanční hotovostí, doklady, mobilní telefon a klíče. Dále venku před diskotékou okradla i o rok mladší dívku. Rovněž jí odcizila kabelku s peněženkou, doklady, platební kartou, fotoaparátem a dalšími věcmi. Celkem jim způsobila škodu za 10 050 Kč. Přivolaní policisté podezřelou dívku zadrželi a následně jí ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže. Většinu odcizených věcí se podařilo nalézt v okolí diskotéky.

Řídil, ač nesmí

Čtyřiapadesátiletého muže z Loun kontrolovali v pátek večer dopravní policisté v Postoloprtech. Uvedený řídil v tamní Husově ulici osobní automobil zn. VW Golf. Jak následně vyšlo najevo, řidič za volant usedl neoprávněně, neboť má Okresním soudem v Lounech vysloven zákaz řízení od 14. prosince 2012 do 14. června 2014. Proto mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 21. ledna 2013

 

 

vytisknout  e-mailem