Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Noční smrt cyklistky

ZLÍNSKO: Při pádu narazila hlavou do betonu.  

Dnes kolem druhé hodiny ráno oznámil jednačtyřicetiletý muž na linku 158, že v místní části Zlína mezi půldomky uviděl ležet ženu vedle jízdního kola. Policisté zjistili, že se jedná o jednapadesátiletou ženu, která v noci jela domů do obce na Zlínsku na jízdním kole. V ostrém klesání nezvládla řízení a v zatáčce havarovala do příkopu. Při pádu narazila hlavou do betonového základu kovového sloupku oplocení jednoho z rodinných domů a utrpěla smrtelné zranění. Nutno podoktnout, že neměla na hlavě přilbu, která by náraz mohla alespoň zmírnit.

Policisté nyní vyšetřují veškeré okolnosti nehody, kriminalistický technik na místě odebral stopy. Mimo jiné zjistil, že jízdní kolo bylo ve špatném technickém stavu. Zda byl příčinou neštěstí také alkohol v krvi cyklistky, bude jasné až po provedené pitvě. Nešťastnou událost jeli pozůstalým oznámit členové policejního týmu Oběť.

Muži zákona v celém Zlínském kraji v současné době zvýší počet kontrol cyklistů. Zejména se zaměří na požití alkoholu. Za posledních pár týdnů je to již druhé úmrtí člověka při jízdě na kole v nočních hodinách. Ještě dodávám, že při zjištění požití alkoholu před jízdou na kole, hrozí ve správním řízení přestupci až padesátitisícová pokuta.


30. září 2014, nprap. Monika Kozumplíková
 

vytisknout  e-mailem