Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Noční požáry chat

JIHLAVSKO: Jedná se pravděpodobně o úmyslné zapálení. 

V úterý 27. dubna po sedmé hodině večer jsme přijali oznámení o požáru zděné kůlny u chaty na ulici Jiráskova. O patnáct minut později nám byl oznámen další požár chatky a boudy vzdálené od sebe přibližně 200 metrů na ulici Humpolecká. K dalšímu požáru chaty došlo v katastru obce Rounek po osmé hodině večer. Před desátou hodinou jsme přijali oznámení o hořící chatě na ulici Pelhřimovská. Zde policisté zjistili, že je rozstříhané oplocení chaty. K poslednímu požáru chatky jsme vyjížděli po páté hodině ráno na ulici Brtnická, kde bylo rovněž u branky vystříhané pletivo. Na základě prvotního šetření se ve všech případech jedná o úmyslné zapálení.

Policisté všechny požáry chat a boudy, ke kterým došlo včera ve večerních hodinách a dnes k ránu šetří. Policejní inspektor zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů poškození cizí věci a porušování domovní svobody.
 
Policisté ihned po oznámení jednotlivých požárů vyjeli na místa a prováděli zde ohledání místa a šetření v místě události a okolí. Kriminalistický technik zajistil nalezené stopy. Dále policisté důkladně zadokumentovali místo požáru a jeho okolí, zejména vytěžili svědky a osoby, které se v blízkosti nacházeli.
 
Policejní hlídky monitorovali ve spolupráci s městskou a cizineckou policií pohyb osob nejen v blízkém okolí, ale i v Jihlavě a jejím okolí. Na místě událostí byl nasazen také policejní psovod. Na místě požárů i při jejich šetření úzce spolupracujeme s hasiči Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina.

Získané informace kriminalisté v současné době vyhodnocují. Zjišťují také zejména, zda jednotlivé požáry nevykazují společné znaky a zda se jich tak nedopustila jedna osoba.

Souvislost mezi těmito požáry a požáry, ke kterým došlo v Jihlavě v minulosti, dosud nebyla zjištěna. Po každém požáru ale policisté při jejich šetření s touto možností neustále pracují. I v tomto případě budou tuto variantu kriminalisté vyhodnocovat. 

Po každém jednotlivém požáru policisté vždy provádějí ihned po oznámení veškeré úkony a šetření jak v místě události, tak v okolí. O všech požárech, ke kterým dosud došlo, tak máme dostatek informací, které průběžně zpracováváme a můžeme je vzájemně porovnávat.

vytisknout  e-mailem