Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Noční kontrola na silnici byla přínosná

NÁCHODSKO – Jen řidič radost neměl, byl opilý. 

Alkohol za volant nepatří, fráze tak otřepaná, že ji musejí znát všichni. Přesto se ale najdou tací, kterým mravokárná věta nic neříká, klidně řídí opilí a ohrožují tak ostatní. Právě na takové nebezpečné řidiče v různé denní i noční doby číhají policejní hlídky. V osidlech policejní kontroly poblíž Ratibořic včerejšího pozdního večera uvízl i 22letý mladík z České Skalice. A z modrého majáku velkou radost neměl. Sedl totiž za volant po požití alkoholických nápojů.
alkoholIlustrační foto/Archiv Policie ČR
 
Asi se mu nechtělo zpátky domů v tomhle počasí po svých. Po policejní kontrole ale přece jen pěšky musel. Policisté mu při dechové zkoušce naměřili 1,2 promile alkoholu. Podnapilému řidiči okamžitě zakázali jízdu a na místě zadrželi řidičský průkaz. Nezodpovědnému mladému muži nyní ve správním řízení hrozí až padesátitisícová pokuta a dvouletý zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
Stejně tak se v zimním období policejní hlídky zaměřují na motoristy, jedoucí při nízkých teplotách a třeba i ve sněhové břečce na letních pneumatikách, na řidiče, kteří si řádně neočistí přední a boční skla a dívají se ven pouze průzorem a také na kamiony, které nahoře na plachtách vozí sníh a led odpadávající na okolojedoucí vozidla.
 
Všem motoristům policisté radí před jízdou zkontrolovat stav svého vozidla, náplň kapalin a nemrznoucích směsí v nich, a zejména před nasednutím do vozu řádně očistit celý vůz, aby měli výhled a nikoho neohrožovali padajícím sněhem a ledem.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
10. 12. 2013 ve 13.00 hodin

vytisknout  e-mailem