Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Noční kontrola barů

Podávání alkoholu mládeži 

        V Klatovech proběhla akce, která byla zaměřena na kontroly podávání alkoholických nápojů, umožnění hry na výherních automatech osobám mladším 18 let a pátrání po osobách a věcech. Akce se konala ve středu 27. října v době od 22.00 a byla ukončena ve čtvrtek 28. října 2010 ve 3.00 hodiny. Kontroly proběhly ve spolupráci s městskou policií a bylo nasazeno celkem 9 policistů a 4 strážníci. V Klatovech bylo kontrolováno celkem 12 různých restauračních zařízení a barů.
Během akce bylo zkontrolováno několik desítek osob a byla zjištěna jedna mladistvá osoba pod vlivem alkoholu. Mladík se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester zjistil 0,67 promile alkoholu. Mladík se nacházel v prostoru herny, kam je zakázán vstup osobám mladším 18 let. Kontrolovaný byl požádán o podání vysvětlení a následně byli vyrozuměni rodiče.
    Dále ve čtvrtek 28. října 2010 v době od 1. do 3.00 hodin proběhla v Klatovech dopravně bezpečnostní akce se zaměřením na užití návykových látek před jízdou. Policisté zkontrolovali 20 vozidel a zjistili dva přestupky. Blokové pokuty byly uloženy ve výši 1 000 Kč.
    

nprap. Ladmanová Dana

29.10.2010

vytisknout  e-mailem