Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Noční hlídka odhalila vařiče pervitinu

CHOMUTOVSKO - Obviněný je stíhán vazebně; Kolo za téměř šedesát tisíc policisté vypátrali a vrátili majitelce. 

Obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy čelí 34letý muž z Chomutova, který je uživatelem pervitinu. Podle zjištění policistů měl zmíněnou drogu předat v několika případech své známé, která je také uživatelkou pervitinu. Dále ho policisté viní z výroby a přechovávání této látky.

Muž byl odhalen díky hlídce chomutovských policistů, kteří si v červenci během noci všimli v prostoru garáží v Chomutově podezřelých osob a vozidla, v kterém byl nalezen skleněný vál přikrytý tkaninou, pod kterou byl sáček s bílou krystalickou látkou. Policisté pak zadrželi podezřelé osoby a provedli prohlídky vozidla i garáže, kde se osoby předtím zdržovali. Kromě bílé krystalické látky a digitální váhy zajistili předměty a látky používané při výrobě pervitinu.

Poté, co vyšetřovatel muže obvinil z uvedeného trestného činu, podal podnět k jeho vzetí do vazby. Tomu státní zástupce a soudce vyhověl a muž byl převezen do vazební věznice.  Za mřížemi může strávit v případě odsouzení až pět let.

Kolo za téměř šedesát tisíc policisté vypátrali a vrátili majitelce

Minulý týden v noci přijali jirkovští policisté oznámení o krádeži jízdního kola, k němuž došlo před jednou z jirkovských restaurací. Když barmanka kolem jedenácté večer restauraci zavírala, poslední host nasedl na její kolo, které si opřela o oplocení, a odjel. Dotyčná v ten moment přišla o značkové kolo pořízené za 58 tisíc korun.

Bez kola však žena nebyla dlouho. Policisté na základě získaných informací natipovali osobu možného pachatele a následně k věci vyslechli 41letého muže z Chomutovska, který se ke krádeži kola doznal. Ještě tu noc, kdy na něm odjel, ho prý prodal známému za tisícovku. Policisté kolo vypátrali a vrátili majitelce.

Recidivista, který byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen, tak nyní čelí podezření z trestného činu krádeže. Hrozí mu až tříleté vězení.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 6. srpna 2021

Odkazy do noveho okna

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné kolo

zajištěné kolo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem