Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Noční akce ve městech

KARLOVY VARY – Ostrov, Bochov, Žlutice. 

Policisté Územního odboru Karlovy Vary o víkendu kontrolovali města. Hlídky z Ostrova, Bochova a Žlutic během noci kontrolovaly herny, veřejně přístupné provozovny (ubytovny, restaurace atd.), sklepy a sklepní kóje bytových domů, opuštěné objekty a osob, které se pohybovaly na území města v nočních hodinách z důvodu pátrání po hledaných osobách a věcech.
 
V průběhu akce se policisté také zaměřili i na kontroly vozidel, řidičů a ostatních osob přepravovaných v dopravních prostředcích s  cílem vypátrat hledané, pohřešované osoby a zjistit zda řidiči neřídí dopravní prostředky pod vlivem návykových látek.
 
Policejní hlídky zkontrolovaly při akci více jak sto osob a dvě desítky vozidel, nejčastějším přestupkem bylo, že řidiči neměli u sebe „pojištění odpovědnosti za provoz vozidla“.
 
Tuto povinnost ukládá řidičům zákon 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů, v § 8 je uvedeno: Řidič motorového vozidla musí mít při řízení u sebe, a) řidičský průkaz, b) osvědčení o registraci vozidla podle zvláštního právního předpisu, c) doklad prokazující pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla podle zvláštního právního předpisu, d) doklad o zdravotní způsobilosti.
 
V blokovém řízení lze za tento přestupek uložit pokutu do výše 1 500 Kč. V příkazním řízení lze za přestupek uložit pokutu od 1 500 Kč do 3 000 Kč.
 
V jedné z kontrolovaných restaurací policisté naměřili u mladistvé dívky alkohol, její jednání bude předáno pracovníkům odboru sociálně právní ochrany dětí MÚ Ostrov. Policisté z Územního odboru Karlovy Vary budou v těchto kontrolách a nadále pokračovat.
 
por. Ing. Pavel Valenta
10.11.2014
Odkazy do noveho okna

Kontrola města

Kontrola města 

Detailní náhled

Kontrola města

Kontrola města 

Detailní náhled

Kontrola města

Kontrola města 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem