Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Noc v alkoholovém opojení

VSETÍNSKO: Dva řidiči v pondělí po dopravních nehodách nadýchali více jak jeden a půl promile. 

Prožití prodlouženého víkendu spojili dva lidé s konzumací alkoholu. Možná nic mimořádného, kdyby neusedli za volant a nebourali. Oběma policisté po dopravních nehodách v pondělí brzy ráno naměřili přes promile a půl.

Pětadvacetiletý řidič ze Vsetína v pondělí o tři čtvrtě na jednu ráno zavítal do obce Ratiboř. Potřeboval se na místní komunikaci se svým vozidlem Volkswagen Golf otočit. Vlivem svého ovlivnění alkoholem ale situaci nezvládl a naboural do oplocení u domu. I když z místa nehody ujel, nehoda mu neprošla. Policisté jej po chvíli u Vsetína zastavili. Při kontrole provedli u řidiče dechovou zkoušku. Zjistili hodnotu 1,86 promile.

Při této havárii nebyl nikdo zraněn. Policisté zjistili škody a to na oplocení i vozidle shodných deset tisíc korun. Muži zadrželi řidičský průkaz.

Chvíli před druhou hodinou ranní se udála v pondělí další dopravní nehoda. Tato ale již přinesla i újmu na zdraví účastníků. Jednatřicetiletá řidička ze Vsetínska jela obcí Halenkov směrem k Novému Hrozenkovu. Vyjela vpravo mimo komunikaci a narazila vozidlem Škoda Felicia do zábradlí mostu nad místním potokem. Ve vozidle utrpěli lehké zranění jak řidička, tak třiadvacetiletý spolujezdec ze Vsetínska. Těžké zranění utrpěl další spolujezdec a to devětašedesátiletý muž ze Vsetínska. Všichni byli převezeni do nemocnice na ošetření.

Policisté při zjišťování okolností této dopravní nehody zjistili, že i řidička byla ovlivněna alkoholem. Přístroj ukázal na hodnotu 2,42 promile. Škody policisté vyčíslili shodně jako v předchozím případě a to deset tisíc na vozidle a deset tisíc na zábradlí přemostění.

Policisté nadále zjišťují okolnosti těchto dopravních nehod.

2. května 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

Ratiboř (1)

Ratiboř (1) 

Detailní náhled

Ratiboř (2)

Ratiboř (2) 

Detailní náhled

Halenkov (1)

Halenkov (1) 

Detailní náhled

Halenkov (2)

Halenkov (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem