Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Noc s cizí ženou stála muže draho

Muž mimo jiné přišel o legálně drženou střelnou zbraň. Pachatelku i se zbraní kriminalisté nalezli do šestatřiceti hodin. 

Kriminalisté z druhého oddělení třetího policejního obvodu se od uplynulého víkendu zabývají poměrně nevšedním případem krádeže.

Vše začalo v pátek 29. ledna v jenom z barů v Praze 9, kde poškozený potkal ženu, kterou si po společném požití několika alkoholických nápojů odvedl k sobě domů. Tam pak v pití ještě chvíli pokračovali, přitom si povídali a jiným způsobem se sbližovali. Když se ale muž ráno probudil, čekalo ho nemilé překvapení. Nová „kamarádka“ byla pryč i s jeho mobilním telefonem, finanční hotovostí a co hůř, zmizela mu i legálně držená pistole včetně nábojů. Vše proto okamžitě oznámil policistům z místního oddělení Kyje, kteří na případu začali pracovat společně s kriminalisty.

Díky perfektní osobní a místní znalosti tamní policisté po získání popisu podezřelé ženy téměř okamžitě věděli, s kým mají tu čest. V úterý už byla podezřelá na policejní služebně, kde se při výslechu ke krádeži doznala. Také sdělila, že mobilní telefon již stihla prodat neznámému muži a pistoli věnovala svému bratrovi. U něj doma jí kriminalisté také vzápětí nalezli.

Pětatřicetiletá žena je nyní podezřelá z trestných činů krádež a společně s bratrem i z trestného činu nedovolené ozbrojování. Žena navíc v této oblasti rozhodně není začátečnice. V minulosti byla již pětkrát odsouzena za trestné činy jako krádež, podvod, nebo i dokonce loupež. Bez postihu ale nezůstane ani sám poškozený, který se bude zodpovídat z porušení zákona o zbraních a střelivu.

por. Bc. Iveta Martínková – 5. 2. 2016

vytisknout  e-mailem