Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Noc plná podnapilých řidičů a nehod

V průběhu noci bourali hned tři řidiči, kteří byli pod vlivem ať alkoholu, nebo drog. Dva z nich se navíc snažili ujet „péjákům“. 

První taková situace se odehrála přibližně v půl dvanácté v noci v Praze 6. Konkrétně v Patočkově ulici si policisté pohotovostní motorizované jednotky všimli Škody Fábie, kterou chtěli zastavit k silniční kontrole. Její řidič byl ale proti a před péjáky začal ujíždět. „Honička“ samotná netrvala dlouho. Ujíždějící šofér stihl dojet pouze do křižovatky Vypich. Do té, ve snaze zmizet mužům zákona za každou cenu, vjel na červený světelný signál, což se mu stalo osudné. Z druhého směru totiž vjel na zelenou do křižovatky Ford Fiesta, se kterým se riskantně jedoucí Fábie střetla. Výsledkem byla dopravní nehoda, po které řidič Fábie naboural do sloupu světelné signalizace, přičemž se zranil. Ještě před převozem do nemocnice podrobili policisté třiatřicetiletého řidiče orientační dechové zkoušce a testu na přítomnost drog. Zmiňovaný test byl ve výsledku pozitivní a deklaroval, že řidič usedl za volant po požití pervitinu a marihuany. Navíc muži zákona zjistili, že vozidlo řídil i přes to, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel.
 
Druhý příběh se odehrál v půl druhé ráno v Praze 9 Letňanech. Tam, opět policisté pohotovostní motorizované jednotky chtěli zastavit k silniční kontrole vozidlo VW Passat. I tento řidič ale odmítal pokyny policistů uposlechnout a razantně zrychlil ve snaze jim zmizet z dohledu. A i v tomto případě se „honička“ odehrála na úseku několika málo stovek metrů. Řidič Passatu totiž stihl dojet od Kbelské ulice pouze do křižovatky Veselská a Tupolevova. Na tamním kruhovém objezdu ale nezvládl své rychle jedoucí vozidlo a „zavadil“ s ním o city blok. Následkem toho skončilo jeho vozidlo převrácené na střeše, kdy dvaadvacetiletého řidiče posléze zadrželi policisté. I tento mladík byl podroben orientační dechové zkoušce, která měla pozitivní výsledek, neboť se na displeji přístroje objevila hodnota dosahující téměř dvou a půl promile alkoholu. A stejně jako předchozí řidič, tak i tento utrpěl při karambolu zranění, pro která následně skončil v nemocnici.
 
Do třetice řešili policisté, tentokrát oddělení dopravních nehod událost v Polabské ulici v Praze 9. Tam chvíli po půl třetí ráno nezvládl řidič své osobní motorové vozidlo Škoda Octavia a havaroval s ním do betonového předělu. I za tímto karambolem stál s největší pravděpodobností alkohol. Orientační dechová zkouška totiž prokázala v řidičově dechu víc jak dvě promile alkoholu. A stejně jako ti předchozí, tak i tento muž skončil následně se zraněními v nemocnici.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 17. 10. 2015

vytisknout  e-mailem