Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nikotinové sáčky a děti

RYCHNOVSKO - Na nebezpečný trend jejich užívání upozorňují preventisté. 

Naši preventisté se v rámci své činnosti zaměřují i na zvyšování právního vědomí dětí v základních i středních školách.

Nikotinové sáčkyJedním z témat těchto preventivních přednášek, které od začátku školního roku probíhají v rámci celého Královéhradeckého kraje, jsou informace o prodeji, podávání a konzumaci alkoholu a jiných návykových látek. Ty jsou zaměřeny zejména na rizikové věkové skupiny od 12 do 18 let a preventisté při nich vysvětlují, jak se vyvarovat případného protiprávního jednání nebo jak se nedostat do situace, kdy se děti samy stanou v rámci takového protiprávního jednání obětí.
V poslední době se naši preventisté u této věkové skupiny setkávají s užíváním dalšího nebezpečného návykového produktu, a sice s nikotinovými sáčky. Ty se staly novým módním trendem už u žáků základních škol. Přitom mohou rychle a závažně poškodit zdraví dítěte. Doporučujeme, aby si zejména zákonní zástupci dětí zjistili o tomto novém jevu všechny dostupné informace, situaci nepodceňovali a se svými dětmi o rizicích a zákazu užívaní této návykové látky mluvili.

I my se v rámci preventivních akcí na tento nebezpečný a stále se rozšiřující trend zaměřujeme a hovoříme nejen o jeho nežádoucích účincích, ale i o následné trestní odpovědnosti uživatele.

Více k nikotinovým sáčkům ZDE:

por. Mgr. Alena Kacálková
25. dubna 2022

vytisknout  e-mailem