Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nikdy nebyl trestaný, teď mu hrozí pět let

ZLÍNSKO: Způsobil škodu za čtvrt milionu. 

Komisař kriminální policie v pondělí obvinil třiadvacetiletého muže ze spáchání trestných činů krádež, porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a výtržnictví. Dosud netrestanému muži hrozí v případě jeho odsouzení trest odnětí svobody až na pět let.

Muž se od listopadu loňského roku až do konce ledna roku letošního vloupal do celkem pěti restaurací a čtyř prodejen, většinou ve Zlíně, ale také v Otrokovicích či Malenovicích. Kradl zejména finanční hotovost. Do restaurací a prodejen se dostával různými způsoby, většinou vykopnutím či vypáčením vstupních dveří, přičemž škoda, kterou způsobil poškozením majetku, převyšuje škodu, která vznikla odcizením peněz. Celková škoda, kterou způsobil, se vyšplhala na téměř čtvrt milionu korun, šedesát tisíc korun potom tvoří odcizená finanční hotovost. Koncem prosince loňského roku napadl na veřejnosti v obci na Zlínsku o rok staršího muže a ukopl mu zrcátko na vozidle.  

Mladý muž má čistý trestní rejstřík. Ke všemu, co mu kriminalisté kladou za vinu, se přiznal a vyjádřil nad svým jednáním lítost.

25. února 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem