Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nic si neodnesl- Bruntálsko

Pokus o vloupání, přes zamčené dveře se nedostal, neoprávněné telefonní hovory a další  

 
Dostal se dovnitř, ale nic neodnesl
V době od 9.9.2009 do 10.9.2009 v Krnově na ulici Partyzánů dosud neznámý pachatel překonal dvoumetrový plot u areálu čerpací stanice. Kamenem rozbil dvojitou skleněnou výplň okna v objektu, ve kterém se nachází prodejna náhradních dílů a kancelář. Vzniklým otvorem vlezl do prostoru toalet a umývárny. Vzhledem ke skutečnosti, že dveře vedoucí z umývárny byly uzamčené, pachatel se již do dalších místností nedostal a místo opustil.
Majiteli budovy však způsobil škodu rozbitím skleněné výplně okna ve výši okolo 300 Kč.
 
 
Neoprávněně telefonoval, škoda přes 11 tisíc Kč
Rozšířené trestní stíhání
Policejní komisař zahájil dne 5.8.2009 trestní stíhání muže ve věku okolo 35let pro trestný čin krádeže, kterého se měl dopustit tím, že dne 15.5.2009 v dopoledních hodinách v Krnově na ulici Mikulášská odcizil v prodejně zahradní techniky z pultu volně položený mobilní telefon v hodnotě okolo 6 tisíc Kč.
Dne 10.9.2009 bylo rozšířeno trestní stíhání obviněného muže pro spáchání trestného činu krádeže. Tohoto skutku se dle obvinění měl dopustit v době od 12.5.2009 do 26.5.2009 v obci Lichnov na základní škole. Zde mu byly svěřeny klíče za účelem obsluhy elektrického rozvaděče umístěného v objektu školy. Bez souhlasu oprávněné osoby za použití klíčů opakovaně v odpoledních hodinách po pracovní době vstoupil do objektu. Zde z pevné telefonní linky uskutečnil několik telefonických hovorů ( jednalo se převážně o čísla s předčíslím 900 ). Svým jednáním tak způsobil škodu v celkové výši přesahující 11 tisíc Kč.
 
 
Na chodbě poškodil okno
Dne 10.9.2009 bylo muži ve věku okolo 40let sděleno podezření z trestného činu poškozování cizí věci. Svého trestního jednání se měl dopustit dne 22.7.2009 v době okolo 22,00 hodin v Bruntále na ulici Dlouhá. Zde ve společných prostorách chodby obytného domu úmyslně poškodil okno. V důsledku tohoto poškození bylo nutné provést výměnu celého křídla okna  a celková škoda se tak vyšplhala do výše 7 tisíc Kč. 
 
 
 
                                                              
Nevěnoval se řízení a narazil
Dne 10. 9. 2009 okolo 15 hodin projížděl ulicí Nákladní ve Vrbně pod Pradědem řidič ve věku okolo 60let s vozidlem Škoda Octavia. Po projetí mírné levotočivé zatáčky najel pravou stranou vozidla za okraj komunikace. Následně vjel do silničního příkopu a zde po několika metrech jízdy narazil levým předním kolem do betonového překladu.
Ke zranění osob nedošlo. Na základě dechové zkoušky bylo požití alkoholu u řidiče vyloučeno. Následkem nehody vznikla na vozidle škoda ve výši okolo 200 tisíc Kč..
 
Náraz do sloupu elektrického vedení
Dopravní policisté šetří nehodu, která se stala ve čtvrtek 10.9.2009 okolo 16,40 hodin v obci Malá Morávka. Zde projížděl 32letý řidič vozidla Škoda Octavia combi a pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu komunikace. Při průjezdu levotočivé zatáčky dostal smyk, který nezvládl a s vozidlem sjel do srázu. Následně zde přední částí vozidla porazil betonový sloup elektrického vedení.   
Při dopravní nehodě utrpěl řidič lehké zranění - pohmožděniny na těle a byl převezen na vyšetření do nemocnice v Bruntále. Požití alkoholu bylo u řidiče vyloučeno. 
Na osobním vozidle vznikla škoda ve výši okolo 150 tisíc Kč. Na sloupu elektrického vedení škoda ve výši 10 tisíc.
 
 
 
 
                                                                                  komisař por. Ing. Křištofová Ivana
 

vytisknout  e-mailem