Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nezvládli řízení

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidič vyvázl s těžkým zraněním. 

Spěch a nepozornost jsou nejčastějšími příčinami dopravních nehod. V posledních dnech se k nim přidala i mokrá vozovka. Dopravní policisté tak vyjížděli k několika nehodám. Všechny kromě jedné, se naštěstí obešly bez zranění.

Těžké a lehké zranění si vyžádala včerejší nehoda mezi Částkovem a Pašovicemi, ke které došlo v půl páté odpoledne. Třiačtyřicetiletý řidič Octavie jel směrem na Částkov a při průjezdu pravotočivé zatáčky dostal smyk. Octavie vyjela mimo silnici a bočně narazila do stromu. Řidiče s těžkým zraněním transportovala letecká záchranná služba do nemocnice v Olomouci. Lehké zranění utrpěl jeho dvaadvacetiletý spolujezdec. Zda byl řidič pod vlivem alkoholu, prokáže až nařízený odběr krve. Škoda na vozidle je předběžně odhadnuta na padesát tisíc korun.

Rychlá jízda na mokré silnici se nevyplatila ani řidiči BMW, který včera odpoledne dostal smyk v levotočivé zatáčce mezi Kunovicemi a Hlukem. V tomto případě auto “pouze“ vyjelo ze silnice.

Zanedlouho vyjížděli policisté do Ostrožské Nové Vsi. Jednadvacetiletý řidič Octavie nezvládl řízení v pravotočivé zatáčce. I on se dostal do smyku a narazil do dopravního značení, které poškodilo zaparkovanou Dacii. Alkohol u řidiče byl vyloučen dechovou zkouškou. Vzniklá škoda se vyšplhala na dvacet pět tisíc korun.

 

Řidiči, mějte na paměti, že brzdná dráha na mokré vozovce, je až trojnásobná oproti suchému povrchu. Za deště zpomalte a jeďte tak, abyste stačili včas a bezpečně zastavit!

20. srpna 2015, por. Bc. Milena Šabatová

Odkazy do noveho okna

nehoda Částkov x Pašovice

nehoda Částkov x Pašovice 

Detailní náhled

nehoda Částkov x Pašovice 2

nehoda Částkov x Pašovice 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem