Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nezvládl životní situaci, skončil ve vazbě

KROMĚŘÍŽSKO: Za jeho pestrou kriminální kariéru mu hrozí až deset let za mřížemi. 

V předešlých dnech zahájil policejní komisař z Oddělení obecné kriminality v Kroměříži  trestní stíhání čtyřiadvacetiletého muže.

Víc než problematické chování řešila dlouhodobě rodina i blízcí mladíka. Zásadní potíže nastaly v průběhu podzimu roku 2021.  Muž z Kroměřížska přišel o zaměstnání, dostal se do finanční tísně a neměl již prostředky na splácení svých závazků.

Neutěšenou situaci řešil nejdříve v rámci rodiny.  Půjčoval si od svých nejbližších peníze, které však nevracel. Když už mu blízcí půjčovat nechtěli nebo nemohli, choval se agresivně. Vybíjel si na nich svůj vztek a fyzicky ublížil i své známé. Finanční hotovost si obstarával vykrádáním automatů bezkontaktních myček, automatů na kávu a potraviny. Rodinní příslušníci se s mladíkem přestali stýkat. V březnu tohoto roku mu odhlásili trvalý pobyt s tím, že si nepřejí, aby je navštěvoval. Toto rozhodnutí muž nerespektoval. Své blízké i nadále přes výslovný zákaz osobně kontaktoval v místě jejich bydliště.  Při jedné z nevítaných návštěv odcizil platební kartu, kterou několikrát použil. Neúnosnou situaci řešila rodina podáním trestního oznámení. V březnu si muž vyslechl obvinění z trestných činů podvod, vydírání, loupež, ublížení na zdraví, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, poškození cizí věci, krádež. Svou kriminální kariéru mladík završil začátkem dubna krádeží v prodejně potravin. Zde byl pracovníkem bezpečnostní služby přistižen. Po krátkém přetahování o igelitovou tašku mladík s ukradeným zbožím utekl. Následně ho však zadržela policejní hlídka. Muž si vyslechl další obvinění a v současnosti je vazebně stíhán. Za mřížemi může strávit až deset let.

Vyšetřování i nadále probíhá.

21. dubna 2022, nprap. Ing. Barbora Balášová

vytisknout  e-mailem