Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nezvaný host v chatové oblasti

Jeden settopbox mu nestačil  

Dosud neznámý pachatel vnikl v době od 13. prosince do 19. prosince letošního roku do několika chat v rekreační oblasti Vranov. V prvém případě vnikl pachatel do objektu poté, co poškodil skleněnou výplň okna chaty. Tu prohledal a z kuchyňky odcizil 4 balení těstovin. Svým jednáním neznámý pachatel způsobil škodu na odcizených věcech ve výši 100 korun a na poškozené skleněné výplni způsobil škodu ve výši 1 000 korun.
Do další chaty zloděj vnikl poté, co rozbil skleněnou výplň okna verandy a poškodil dřevěné dveře rekreačního objektu. Z chaty pak odcizil settopbox, ale to mu zřejmě nestačilo, a tak prohledal i přilehlou garáž. Kromě visacího zámku si zloděj z garáže nic neodnesl. V tomto případě způsobil svým jednáním škodu na poškozených věcech ve výši 6 000 korun a na odcizených věcech škodu téměř 1 100 korun.
V dalším případě zloděj poškodil středovou příčku okna chaty, kterým poté vnikl do jejích prostor. I z tohoto objektu odcizil settopbox, čímž způsobil škodu na odcizených věcech ve výši 1 600 korun a na poškozených věcech ve výši 500 korun.
V posledním případě pachatel vnikl do chaty opět po poškození rámu a středové příčky okna. Ani v tomto případě zloděj nepohrdl settopboxem, dále odcizil vysavač, aku ruční vysavač, holící strojek a rádio s CD přehrávačem. Poté ještě vnikl do kůlny, ze které sice nic neodcizil, ale poškodil při tom kovovou petlici. Tímto svým jednáním pachatel způsobil škodu na odcizených věcech ve výši 9 800 a na poškozených věcech ve výši téměř 12 600 korun. Stříbrští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání hned tří trestných činů, a to trestného činu krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Po neznámém pachateli a odcizených věcech policisté intenzivně pátrají.    
 

vytisknout  e-mailem