Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nezvaný host se pohostil sušenkami a pak odcizil, co mu do ruky přišlo

PRAHA VENKOV-ZÁPAD – Zabezpečte si řádně svá obydlí. 

Hostivičtí policisté se zabývají případem krádeže vloupáním do domu v Chrášťanech v ulici Jana Nepomuckého, kde se dosud nezjištěný pachatel pohostil sušenkami a poté se vydal prohledat celý byt, z něhož odcizil věci za více jak 15 tisíc korun.

Neznámý pachatel pravděpodobně v nočních hodinách z 20. na 21. února nezjištěným způsobem vnikl do rodinného domu, v němž se volně pohyboval. Navštívil kuchyň, ve které si vzal sušenky, s těmi se posadil do obýváku, kde si je v klidu snědl a poté, co se jimi posilnil, prohledal celé obydlí a odcizil elektronickou cigaretu společně se dvěma kartony cigaret, sluchátka, batoh s peněženkou, v níž byla finanční hotovost, doklady a platební karta, dále pak dětské oblečení a klíče.

Svým jednáním neznámý pachatel způsobil škodu ve výši 15 700 korun a v případě dopadení a odsouzení mu hrozí za trestné činy krádež a porušování domovní svobody trest odnětí svobody na dva roky až osm let.

Nový preventivní projekt na ochranu majetku:

Projekt „Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům“ představuje souhrn preventivních opatření při ochraně domů, bytů a rekreačních objektů proti vloupání. Má za cíl v co nejširším měřítku informovat veřejnost o všech možnostech a způsobech řešení zabezpečení prostřednictvím mechanických zábranných a zámkových systémů. Nabízí návod, jak správně postupovat a čeho se vyvarovat při výběru zabezpečovacích komponent a jak vytvořit co nejefektivnějším způsobem skutečně účinnou ochranu majetku. 


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov-západ
22. února 2021

vytisknout  e-mailem