Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nezvaný host na zahrádce

Ze zahrady zloděj odcizil věci v hodnotě 48 tisíc korun 

Nezvaný host na zahrádce
V průběhu posledního měsíce do včerejšího dne 16.6.2008 dosud neznámý pachatel násilím vnikl do jedné z oplocených zahrádek ve Dvoře Králové, která se nachází v zahrádkářské kolonii Sylvárov. Zloděj vnikl do zajištěné kůlny, která stojí na pozemku zahrady. Z objektu zmizelo větší množství hliníkových plechů. Ze skleníku, který stojí nedaleko kůlny  lapka ukradl dvě strunové sekačky Jonsered, prodlužovaní elektrický kabel na 220 voltů a různé ruční nářadí. Poškozeným byla škoda vyčíslena na částku necelých 48 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

Zloděj kradl naftu
Od pátku do pondělí 16.6.2008  dosud neznámý pachatel v obci Horní Maršov odcizil dvěstěpadesát litrů motorové nafty ze zaparkovaného stavebního stroje, který stál na volně přístupném parkovišti před jedním z místních penzionů. Zloděj vnikl do palivové nádrže násilím, přičemž poškodil její uzamykání. Zástupcem poškozené firmy byla škoda vyčíslena na částku převyšující deset tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Opět řízení bez dokladů
V pondělí večer 16.6.2008 zastavila policejní hlídka při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole ve Vrchlabí na ulici Dělnická osobní motorové vozidlo Fiat. Policisté kontrolou zjistili, že osmnáctiletý muž sedící za volantem automobilu není držitelem řidičského oprávnění, navíc má Okresním soudem v Trutnově vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Muži zákona uvedenému neřidiči sdělili podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletního zpracovaného spisu na Okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

vytisknout  e-mailem