Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nezvaný host

ŠUMPERSKO - Nadýchal přes dvě promile. 

Hned dvakrát během krátké chvíle si 40letý muž ze Šumperska vyslechl sdělení podezření z trestného činu porušování domovní svobody. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí podle trestního zákoníku až tříletý trest odnětí svobody.

V úterý 20. srpna 2019 vpodvečer chtěl podezřelý navštívit svou bývalou přítelkyni. Tu ale nezastihl doma, a tak se rozhodl na ni počkat. Protože již neměl klíče od domu, poradil si po svém. Pomocí kamene rozbil skleněnou výplň okna v přízemí rodinného domu a následně v něm přespal. Ovšem jen do doby, než se majitelka vrátila domů z noční směny a o nechtěné návštěvě informovala policisty. Ti pak muže, který se pobytu v uvedeném domě nechtěl vzdát, zadrželi a následně mu sdělili podezření z trestného činu porušování domovní svobody.

Ani tako předchozí zkušenost muže však neodradila, aby se po svém propuštění z policejní služebny vydal zpět a opět v nepřítomnosti majitelky v domě, po rozbití dalších skleněných výplní, neoprávněně setrval. Jakmile majitelka zjistila, že se situace opakuje, znovu se obrátila na policisty. Tentokrát se s nimi ale podezřelý muž zřejmě již nechtěl setkat tváří v tvář, a tak se dal na útěk. Policisté jej pak objevili nedaleko domu schouleného v křoví.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
27. srpna 2019

vytisknout  e-mailem