Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nezvaného návštěvníka jsme dopadli

NÁCHODSKO – Z chalupy utíkal zadem, ale neutekl 

rekreační chalupa 2Cizí chalupu v obci Zdoňov u Teplic nad Metují si vybral za své útočiště 37letý muž z Trutnovska, jenže když uvnitř konzumoval potraviny, překvapili ho majitelé, kteří přijeli svoji nemovitost zkontrolovat uprostřed týdne.

Když majitel chalupy zjistil, že má rozbité okno, které je navíc zakryté matrací, neváhal a oznámil na policii možné vloupání s tím, že pachatel může být stále uvnitř. A měl pravdu. Přistižený nezvaný návštěvník následně vyběhl z chalupy zadem a utekl přes humna. Uniknout mužům zákona se mu ale stejně nepovedlo, zatímco z jedné strany od chalupy po jeho stopě běžel psovod s policejním psem, ze strany druhé ho nahnala policejní hlídka cizinecké policie.

Dopadený muž se ani nemohl vymlouvat, že běží kolem jen tak náhodou, služební pes totiž potvrdil, že z chalupy vyběhl právě on. Podle stop pak čtyřnohý policista našel i v nedalekém lesíku schovanou mačetu a další předměty z chalupy.

Policisté následně zjistili, že muž je celostátně hledaný pro majetkovou trestnou činnost a předali ho k dalšímu řízení. Za přečiny krádeže vloupáním a porušování domovní svobody mu vzhledem k jeho minulosti hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Ilustrační foto/Policie ČR

por. Mgr. Eva Prachařová
23. 10. 2015 v 13.00 hodin

 

vytisknout  e-mailem