Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nezvané návštěvy pokračují

Strakonice – Drzost pachatelů nezná mezí. 

Pachatelé stále hřeší na to, že jsou lidé neopatrní a nezodpovědní k zabezpečení svého majetku. Další případ, kdy pachatel drze vnikne do obydlí, hlásí Obvodní oddělení police Blatná.

V Blatné v ulici V Jamkách vnikl dne 13. srpna 2021 v odpoledních hodinách pachatel nezajištěnou brankou na pozemek a poté dveřmi do domu. Netušil, že v domě narazí na mladíka, který zde bydlí se svými rodiči. Poté co byl jím osloven, z domu utekl. 

Nezvané návštěvy - Policie České republiky

V všech případech, kde majitele na nezvaného hosta narazili (Volyňsko, Strakonicko, Blatná), se popis osoby značně shoduje. Podle popisu by se mělo jednat o muže přibližně 175 až 180 cm vysoké postavy, snědé pleti. Má kulatý obličej, hnědé oči, nakrátko ostříhané tmavé vlasy a mluví česky. Nosí tmavé sportovní oblečení a na hlavě kšiltovku. Rodinné domy volí zřejmě náhodně, především ty, u kterých jsou otevřené branky, dveře.

Policisté opětovně upozorňují občany, aby si zabezpečili svá obydlí a vždy při odchodu z domu, byť na sebemenší chvíli, dveře zamykali. V případě zjištění pohybu cizích osob neprodleně volali na linku 158.

por. Mgr. Jaromíra Nováková

17. srpna 2021

Odkazy do noveho okna

identikit_Blatná (1)

identikit_Blatná (1) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem