Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nezvaná návštěva

KROMĚŘÍŽSKO: Neuzamčené dveře se mu nevyplatily. 

Neuzamčené dveře se nevyplatily jednačtyřicetiletému muži z Bezměrova. Muž věděl, že celý víkend nebude doma, a proto řádně uzavřel okna a uzamkl vchodové dveře. Zapomněl však uzamknout zadní dveře za zahrady. Nemilé překvapení ho čekalo v neděli večer, když se vrátil domů. Všiml si, že v obývacím pokoji je otevřená skříňka a v ní chybí příruční pokladna s rodinnými šperky. Ihned po zjištění krádeže volal na linku 158. Doposud neznámý pachatel vnikl do rodinného domku a prohledal jej. Ze skříně ukradl pokladnu, která obsahovala dva prsteny, kapesní hodinky, svazek klíčů a peníze. Zloděj tak majiteli způsobil škodu téměř sedm tisíc korun.
Policisté provedli ohledání místa činu, zajistili stopy a pořídili fotodokumentaci. Po pachateli trestných činů krádež a porušování domovní svobody nyní pátrají. Po dopadení mu hrozí až dva roky vězení.
 
Dům doporučujeme celodenně zamykat. Nenechávejte odemčeno ani tehdy, kdy odcházíte z domova jen na chvíli, a nebo se zdržujete v blízkosti svého bydliště. Nezapomínejte zamykat také vedlejší vchodové dveře, vstupní brány a vrata. Před ochodem z domu zkontrolujte, zda jsou řádně uzavřena rovněž okna.
 
15. února 2011, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem