Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nezralost za volantem

ZLÍNSKO: Následky si viník může nést několik let. 

Zlínští kriminalisté od čtvrtku prověřují podezření ze zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a z přečinů výtržnictví a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Tyto trestné činy má mít na svědomí teprve dvacetiletý mladík. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na tři léta až deset let.

Zřejmě nezralost stojí za zmateným jednáním mladíka z obce poblíž Otrokovic. Poslední srpnový den před desátou hodinou večer se chtěl projet v kamarádově autě. Protože si byl vědom svého zákazu řízení, vybral si odlehlou ulici mezi panelovými domy v Tlumačově. Jeho svižná jízda však rušila obyvatele domů, kteří seděli venku. Jeden z nich šel mladíka upozornit na to, že zde jezdí příliš rychle a že tedy zavolá policejní hlídku. Mladík zpanikařil, a přestože stál muž před jeho vozidlem, rozjel se s úmyslem odsud co nejrychleji zmizet. Muž však neuhnul, mladík ho nabral na kapotu a po ujetí několika desítek metrů muž z kapoty spadl. Mladík, aniž by zastavil a přesvědčil se, zda se mu něco nestalo, z místa ujel. Osmatřicetiletého muže převezli záchranáři se zraněním do nemocnice.

Po příjezdu policistů přijel na místo také majitel vozidla, který zpočátku tvrdil, že to on nabral chodce na kapotu a odjel. Zraněný muž však jeho tvrzení vyvrátil, proto musel s pravdou ven. Přiznal, že vůz půjčil mladému kamarádovi. Ten se ke svému jednání přiznal. Vysvětlil, že zpanikařil kvůli tomu, že má až do prosince zákaz řízení.

Dechové zkoušky i zkoušky na přítomnost omamných a psychotropních látek byly u všech aktérů negativní.

6. září 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem