Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nezodpovědný řidič vypátrán

LITOMĚŘICKO – Za své jednání se bude zodpovídat… 

V polovině měsíce ledna bylo prostřednictvím médií zveřejněno video, na kterém tehdy dosud neustanovený řidič osobního vozidla předjížděl na přechodu pro chodce vozidlo dávající přednost přecházející chodkyni s kočárkem. Chodkyně naštěstí uslyšela zvuk rozjíždějícího se vozidla a s kočárkem stihla včas zastavit.

Policistům se výše uvedeného řidiče na základě intenzivního operativního šetření podařilo vypátrat. 18letý mladík z Litoměřicka zprvu uváděl, že to nebyl on, kdo nebezpečnou jízdou mohl způsobit neštěstí, ale pod tíhou důkazů shromážděných policisty, mu nezbylo než jít s pravdou ven. Za přestupkové jednání mu nyní hrozí zákaz řízení od 6 měsíců do jednoho roku a finanční postih.

Peněženka v batohu?

Roudničtí policisté přijali oznámení od poškozeného, který byl okraden neznámým kapsářem. Při cestování vlakem si uschoval peněženku s finanční hotovostí a dalšími cennostmi do batohu, který měl umístěn na zádech. Pravděpodobně toho využil neznámý lapka, který využil nepozornosti poškozeného a nepozorovaně se cenností z batohu zmocnil. Škoda je vyčíslena na více než 12 tisíc korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.

Pro notebook do auta

Neznámého pachatele pravděpodobně zlákal pohled přes okénka vozu zaparkovaného u lovosického nákupního centra, ve kterém se na zadních sedadlech nacházel notebook s aktovkou. Lapka nelenil a během necelé půlhodinky, kdy zůstalo vozidlo bez majitele, rozbil skleněnou výplň okénka a notebooku v hodnotě přesahující 25 tisíc se zmocnil. Další finance bude muset majitel vozidla vynaložit na opravu okénka, která je odhadnuta na více než 10 tisíc korun.

Doporučujeme:

• ve svých vozidlech nevystavujte žádné věci, ani prázdnou igelitovou tašku (i zdánlivě bezcenná věc může pachatele zlákat k vniknutí do vozidla)
• do palubní přihrádky neukládejte osobní doklady ani doklady k vozidlu
• nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle (ani když vozidlo opouštíte na malou chvíli)
• zabezpečením vozidla ztížíte pachateli krádež
• zajímejte se o bezpečnější systém ochrany vozidla
• při odchodu od vozidla zkontrolujte uzamčení dveří a uzavření oken včetně střešního
• zamykejte vozidlo (i když se vzdalujete od vozidla jen na chvíli)
• využívejte hlídaná parkoviště
• neparkujte svá vozidla na opuštěných místech

Litoměřice, 30. 1. 2020, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem